`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Tetap Sama

Tuesday, July 11, 2006

Tetap Sama

Isteriku menelefon. Merungut jalan jem. Sesak. Dari Damansara nak ke Ampang. Suara dah marah marah. Aku pulak terasa macam tempat melepaskan geram. Aku dengar jer.

Aku. Keluar dari pejabat jam 6.00 petang. Kalau tak singgah cempaka beli buah mangga manis. Kalau tak singgah Ampang Point, masuk Giant, beli gerber atau heinze dan tanya tanya DVD terbaru. Kalau tak singgah beli roti john depan Habib. Kalau tak pergi ambil dobi dekat auntie dragon ball. Kalau tak isi minyak dekat Petronas. Kalau tak ke Menara Safuan jemput dia.

Aku tetap akan sampai rumah 20 minit kemudian.







Sticker University Of Ontahmano

19 Comments:

Blogger Nizam Rusli said...

wah! teror sungguh! ilmu apa yang dipakai ni?

Tuesday, July 11, 2006 7:52:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

GT : ya ya, terrorist..!!

Tuesday, July 11, 2006 8:36:00 PM  
Blogger zino said...

naik LRT ke.. hehe

Tuesday, July 11, 2006 9:10:00 PM  
Blogger Lan Rambai said...

ko lepak kat simpang masuk dan skodeng bila bini ko balik ek? lepas dia dah siap berdandan utk ko baru ko balik?

Wednesday, July 12, 2006 12:05:00 AM  
Blogger Lan Rambai said...

baca kali kelima baru paham... apsal ahh aku bengap sangat ni??? aku ingatkan ko tetap akan sampai umah 20 minit lepas bini ko sampai tadik

Wednesday, July 12, 2006 12:08:00 AM  
Blogger Syikin said...

hehe..sabok jerlah.

dah jumpa ke rumah kedai yg nak disewa tu? :)

Wednesday, July 12, 2006 12:10:00 AM  
Blogger KAMATO said...

ko jangan lupa balik rumah sudah...

Wednesday, July 12, 2006 12:44:00 AM  
Blogger Ayu said...

hehehe OS.. aku dgn hubby aku, keje same building hehehe senang le cuma aku balik 4.30pm hubby balik 5.00pm..

sabo laaaa untuk ko dan anak ko juga .. hehehehe

Wednesday, July 12, 2006 9:09:00 AM  
Blogger marlinabaharom said...

Ko bayangkan aku travel everyday KL-Bkt bruntung. Memang aku rasa masah dok dlm khete!!

Wednesday, July 12, 2006 9:28:00 AM  
Blogger MAMARISYIA said...

Aku tetap tak dapat faham maksud ko...aku yang bengg ke atau pun urat aku dah banyak putus sampai tak dapat nak paham maksud ko??

apapun aku cuma faham perasaan marah isteri ko tu!!!

Wednesday, July 12, 2006 9:28:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

zino : aku naik kereta...

lan : kau kena baca lagi sekali...

lan jugak : dan kau sudah faham kan....?

syikin : masih mencari.....

kamato : apa khabar? sudah di tanah air ker...?

ayu : sama tempat kerja ok la....

marlina : aku sedang bayangkan....isk isk

MR : entah, aku pun mula2 tak paham....

Wednesday, July 12, 2006 9:44:00 AM  
Blogger blackpurple said...

Sejarah dulu2 kuala ini penuh dengan lumpur dan selut, sekarang 'lumpur' juga, tapi 'lumpur' bergerak di jalan2 raya di celah2 kota.....

Wednesday, July 12, 2006 9:51:00 AM  
Blogger cuaca said...

hehehe agree dengan statement BP....lumpur yg bergerak kiri dan kana depan dan belakang....

Wednesday, July 12, 2006 10:14:00 AM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

kereta lu bleh terbang ke?

apa apa pun pasal isteri lu tu....kadang2 wa pun cenggitu gak....tp husband is good listener kdg2 dia diam je atau kadang2 dia wat kelakar bila time wa cenggitu....terus wa gelak hahaha

Wednesday, July 12, 2006 10:34:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

BP : lumpur tu mcm2 kaler ek..?

cuaca : aku setuju gak dgn kau...

halog: kereta tak leh terbang, tapi memang itulah hakikatnya, kadang2 aku cuba utk lewat sampai rumah, tapi cepat gak...

Wednesday, July 12, 2006 11:14:00 AM  
Blogger BooK said...

ontah:
banyak sungguh persimpangan dilema kau. sebelum sampai 20 minit kemudian.

Wednesday, July 12, 2006 11:37:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

book : itulah cabaran yg harus aku lalui setiap kali pulang dr kerja....

Wednesday, July 12, 2006 11:56:00 AM  
Blogger ibuVouge said...

hmm dah lama aku tak rasa jem, tapi aku ttp angin bila aku drive..angen dgn pemandu yg takde sivik

Wednesday, July 12, 2006 12:10:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

IV : beli jer jem nenas ker, strawberry ker, makan dgn roti...

Wednesday, July 12, 2006 12:26:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home