`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Terjebak

Friday, January 16, 2009

Terjebak







Semalam aku singgah Low Yatt sebab nak beli webcam. Nak online dengan my wife yang sekarang dekat Hong Kong. So dah terlanjur aku dari Pertama kompleks, so aku terus ke sana.

Masuk jer Sri Comm, bersepah webcam. Dah tak tau mana satu nak pilih. Aku pegi situ sebab nak try jer, sebab dia letak penuh webcam dan kita boleh try mana yang kita nak. Belek punya belek, dapat la satu yg mampu untuk beli.

So aku keluar, terus pegi kedai yang dah biasa aku dapat murah, aku tanya model yang aku nak, betul memang aku dapat murah lagi dari kedai lain. Murah RM5 je pun, tapi kat Low Yatt, RM5 tu kira besar.

Sambil aku duk belek webcam, ada satu mamat datang terus mintak nak beli satu barang. Aku tak paham sebab dia cakap bahasa cina. Tapi nampak macam berminat. So lepas mamat tu blah aku tanya budak jual tu.

Yer dan aku pun terjebak beli barang tu.

Bendanya kalau di kotak ditulis, 'Multi - Media Player'.

Memang sangat berguna untuk sesiapa yang external harddisk penuh dengan movie atau tv series yang belum tengok. Dengan benda ni, korang cuma perlu cucuk external HDD korang tu kat USB port yang ada, dan sambung kan ke tv korang dengan AV cable biasa yg merah kuning putih tu, terus boleh layan.

Yang best tu, benda ni boleh baca semua fromat movie yang ada. Termasuk jpeg dan mp3 untuk lagu. Tengok la gambar dia bawah ni.


Siap ada remote dan dah macam dvd palyer lak. kecik dan senang nak bawak travel.



Harga aku dapat semalam RM180.






Labels:

7 Comments:

Blogger Mr PenyuBiru said...

harga HDD player tu tak jatuh lagi ek. tahun lepas pun ku beli harga camtu gak. tapi yg aku perasan, dah banyak format file yg boleh dibaca, dulu rmvb tak bleh baca.

Saturday, January 17, 2009 8:16:00 AM  
Blogger zino said...

yg di cari lain yg dapat nya lain hehe.. kalau berguna kira ok lah tu..

Sunday, January 18, 2009 1:26:00 AM  
Blogger .:HalogAmora:. said...

mainan baru ek. mmg kalau pegi law yat selalunye mmg terjebak..

Tuesday, January 20, 2009 5:47:00 PM  
Blogger Sastri said...

lama ke isteri kat hongkong sanun?

Thursday, January 22, 2009 11:26:00 AM  
Blogger Mak Su said...

webcam nyer?

Friday, January 30, 2009 6:02:00 PM  
Blogger kingbinjai said...

memang terjebak!

Tuesday, February 03, 2009 10:55:00 AM  
Blogger Mamamanja said...

lamanya terjebak

Friday, February 06, 2009 9:51:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home