`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Denggi

Monday, August 11, 2008

Denggi








Rabu lepas kami semua anak cucu tok balik kampung. Tok dari Sabtu lepas kena tahan dalam Hospital Sg Petani. Demam tak kebah kebah.



Kata Doktor, viral fever jer, takder apa apa. Semua test dah buat membuktikan bukan denggi atau pun malaria. Tapi dema Tok on and off, kadang ok kadang teruk.

Pagi ni, setelah 10 hari terlantar kat katil Hsopital, Dr bagitau confirm kena denggi. Entah apa teknologi yang diorang pakai, sampai ambik masa 10 hari baru nak bagitau sedara mara Tok kena denggi.

Tu baru denggi, kalau penyakit lain, gamaknya sebulan la baru tau betul apa penyakitnya. Kenapa lambat sangat, entah.....!!!!!



So kami plan minggu ni balik lagi tengok Tok. Kalau Tok masih di Hospital. Kali ni kami plan nak gotong royong rumah Tok, nak hapuskan semua nyamuk denggi.










5 Comments:

Blogger Sastri said...

semoga Tok cepat sembuh...

Tuesday, August 12, 2008 12:11:00 PM  
Blogger .:HalogAmora:. said...

semoga tok hang cepat sembuh...cian tok...brp umur tok nih.

Tuesday, August 12, 2008 3:08:00 PM  
Blogger NONIE AZIZ said...

semoga tok hang lekaih sembuh...aku hari ni baru dapat tau aku kena denggi...

Friday, August 15, 2008 2:54:00 PM  
Blogger Semut Si Jurulatih said...

perangi nyamuk tu sehingga ke titisan darah yg terakhir

Friday, August 15, 2008 10:01:00 PM  
Blogger Tie said...

Salam..sebenarnya demam denggi mmg leceh..kena tunggu beberapa hari sebelum confirm, sebab cara penyakit ni bertindak berbeza..tapi boleh tanya doktor untuk penjelasan..He he akak bukan doktor tapi berangan nak jadi dulu.. Harap tok tu ok dan bersemangat untuk cepat sembuh..inshaallah..

Monday, August 18, 2008 7:41:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home