`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Chelsea 2 - 0 Malaysia

Wednesday, July 30, 2008

Chelsea 2 - 0 Malaysia



Semalam aku jadi penyokong Chelsea sekejap. Walaupun dari dulu menyampah dengan Jose, tapi sebabkan semalam Chelsea datang nak meratah team Malaysia, so aku beranikan diri sokong Chelsea.

Lepas 15 minit separuh masa pertama, aku tukar, aku sokong Malaysia. Aku tengok Malaysia main satu game 'pertahanan' yang baik. Nampak macam semalam jurulatih tak turunkan seorang pun pemain serangan. So kira jadi la taktik tu, kena 2 - 0 jer.






Walaupun yang bersaiz Malaysia cuma Wright Phillips dan Joe Cole, tapi diorang dua dua ni gila laju. Lari macam orang ada 2 jantung. Betullah kalau ada reseacrh yang kata purata larian setiap pemain EPL ni 10km satu game. Memang diorang ni tak duduk diam, kecuali Anelka. Mungkin sebab dia dah tua sangat, sesekali nampak cam Zainal Abidin Hassan dulu duluuuu masa diambang kejatuhan.

Stadium Shah Alam semalam penuh dengan orang. Gila ramai macam tengok final Kedah Pera hari tu, tapi tu kat Bukit Jalil. So setelah penuh asap rokok masuk paru paru aku semalam, pagi ni jenuh la jugak nak buang kahak kahak tu, adusssssss. Gambar pun nampak cam berjerubu.






Gambar gambar ni dari jauh jer, walaupun tiket RM103, tapi takder seat. So berdiri lah sepanjang game dan dengan lensa nikkor standard 18-55mm, inilah gambar yg dapat aku kongsi. Tapi kalau korang klik gambar tu, boleh tahan jugak resolution dia tu. Try lah.










* nak kena tukar lensa baru ni.




Labels: ,

3 Comments:

Blogger ontahsapo said...

Alasan Scholari pasal padang tak elok tu takleh diterima, apa salah mengaku jer, team pertahanan' malaysia semalam bagus, dah la, bukan rugi apa apa pun... hehehhehe Msia berjaya menyerang 2 kali di first half, 4 kali di 2nd half, ok lah tu......

Wednesday, July 30, 2008 12:35:00 PM  
Blogger zizie ali said...

sepatutnya chelsea tak payah pakai goalkeeper. haha

Friday, August 01, 2008 6:27:00 PM  
Blogger Mr PenyuBiru said...

ok lah walaupun bolos 2 biji.

Thursday, August 07, 2008 11:56:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home