`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Kasut Beroda Dari Senget

Thursday, March 01, 2007

Kasut Beroda Dari Senget



Nini dah lama teringin nak kasut yang beroda macam Apek Senario pakai tu. Nampak macam best jer bila jalan tak payah melangkah, laju jer kalau kasut beroda. Memang ayah dah janji nak beli, tapi taknak la yang mahal sangat. Sebab bukan pakai selalu pun.

Dia nampak dua tiga orang kawan dia pakai kasut beroda tu. Setelah puas mencuba dan bermain bersama sama. Nini balik untuk menceritakan pengalaman best tu kepada Ayah.


Nini : Ayah, tadi Nini pinjam kasut roda Aliya. Best Ayah...!!

Ayah : Nini tak tanya ker kat mana Aliya beli kasut tu...? Nanti boleh kita pergi carik...!

Nini : Ada Nini tanya... dia kata dia beli dekat... err.. er... 'Senget'..!!!

Ayah :... mana pulak shopping complex Senget ni...? (* />**%@@)



*******



Selesai makan malam. Tiba tiba Nini menjerit dari dapur, lari menuju ke depan.


Nini : Ayah...!!! Nini ingat dah... Aliya beli kasut tu kat 'Bangkok' la... bukan 'senget'...!!!



Labels:

9 Comments:

Blogger Mamamanja said...

salam os

uisshh.. x berani teman nak pakai kasut roda... takut terlentang plak nanti... erm...

Thursday, March 01, 2007 12:11:00 PM  
Blogger Kaklong said...

salam,

err..kena ke bangkok ke? rasanya kat kedai kasut sini pun banyakkan?

anak2 saya yg besor tu duk sibuk kenen nak kasut tu, tp tak dilayan pun hihi

Thursday, March 01, 2007 12:59:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

MM - Jgn lah kau try, buruk rupa kalau jatuh nanti...

KLong - Kat senget' pun ada...

Thursday, March 01, 2007 1:16:00 PM  
Blogger kingbinjai said...

bangkok = bengkok = senget = ha ha ha

Thursday, March 01, 2007 3:30:00 PM  
Blogger Mummy Rizq said...

pasangkan jer tayar khete yg spare tu kat kasut si nini....

Thursday, March 01, 2007 3:49:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

King - terima kasih kerana lebih menerangkan...!

MRizq - isk jgn sampai mcm tu...

Thursday, March 01, 2007 6:30:00 PM  
Blogger zino said...

ingat nak guna alasan tu utk bercuti ke bangkok.. hehe..

baby zino pun ada sebut nak kasut macam tu tapi rasanya belum cukup layak..

Thursday, March 01, 2007 10:19:00 PM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

muahahaa..

Friday, March 02, 2007 9:40:00 AM  
Blogger ayu_mkay said...

kena p bangkok ler nampak gaya nyer yerrrr... nak kirim gak lah :)

Tuesday, March 06, 2007 4:41:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home