`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Sepatutnya ...?

Friday, February 02, 2007

Sepatutnya ...?




Mereka : Kenapa lepas air empangan? Kan dah banjir, kami tak pernah kena banjir tau...!


Dia : Memang setiap tahun kita akan lepas air. Dan ini secara berjadual. Cuma tahun ini air terlalu banyak, kena lepas juga. Kalau tak lepas, kemungkinan besar empangan akan pecah..!


Antara Mereka : Bukan masalah lepas air tu, kalau tak lepas air lagi bahaya. Yang penting sekarang, sungai semakin cetek. Sepatutnya ada yang lihat masalah ini.





*suka memancing kat empangan...

13 Comments:

Blogger Junita said...

Mereka dan keluarga mereka : Lepas air ka, tak lepas air ka... empangan tetap akan pecah jugak... skali skala lepaih air pun tak pa, leh la mandi swimming pool besor....

Friday, February 02, 2007 8:19:00 PM  
Blogger debikdebuk said...

Masa ni la nak tuding jari kat orang lain... Sapa nak ngaku salah..

Saturday, February 03, 2007 11:06:00 AM  
Blogger sinaganaga said...

wo!

Saturday, February 03, 2007 11:55:00 AM  
Blogger kingbinjai said...

no komen

Saturday, February 03, 2007 2:57:00 PM  
Blogger Titicaca said...

ini win-win, win-lose atau lose-lose situation?

Saturday, February 03, 2007 4:52:00 PM  
Blogger Sastri said...

hmm... bukannya bakal menghadapi kemarau yg panjang ke nanti?

Saturday, February 03, 2007 5:29:00 PM  
Blogger KAMATO said...

ada pengajaran disebalik kejadian

Sunday, February 04, 2007 7:42:00 AM  
Blogger zino said...

dulu masa nak bina empangan dia kata sebagai tambatan banjir.. tapi kenapa empangan juga menjadi punca banjir?..

macam sami kata lebuhraya kerinci di bina utk sistem penyuraian trafik.. tapi kenapa sampai sekarang kat situ masih jem.. hehe

Sunday, February 04, 2007 1:18:00 PM  
Anonymous neeziee said...

aku suka makan ais krim

Sunday, February 04, 2007 9:49:00 PM  
Blogger Lan Rambai said...

bapak mertua aku cakap sekarang ni kat segamat dah macam kemarau pulak.. kering gila. Kalau air yang banyak masa banjir itu boleh disimpan kan bagus. Tapi nak simpan kat mana???

Monday, February 05, 2007 2:43:00 PM  
Blogger Kak Lady said...

Bila jadi camni...mula lah si polan kata si polan...yang si anu kata si anu...maner yang betul pun tak tau...

Monday, February 05, 2007 7:00:00 PM  
Blogger cuaca said...

tunding...menunding....

Tuesday, February 06, 2007 8:57:00 AM  
Blogger .:HalogAmora:. said...

asyik cakap je, bila nk buat kerja. kerja kerja!

Tuesday, February 06, 2007 10:27:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home