`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Empat campur Tiga

Thursday, February 08, 2007

Empat campur Tiga



Terserempak dengan kawan lama di Pasar Seni.



Lama tak jumpa Mat Le (baca mat lair). Dia masih macam dulu, jam di pergelangan tangan kanan, kaki seluar pasti berlipat. Kami borak panjang.



Dulu masa sekolah dia sering jadi bahan ketawa. Slang Kelantan dia tak boleh diubah. Lagi dicuba lagi parah bunyinya.







"Berapa umur anak mu?"



"Enam..!!"







Lama sedikit aku tanya lagi. "Jam mu pukul berapa dah..?"



"Tiga... Dua Puluh Enam.." sambil tersenyum...







"Empat campur Tiga berapa ..?"



"Ha ha.. Ha ha..." Dia gelak kuat.... "Tujoss..!!"









Sampai sekarang dia tak boleh sebut Tujuh....






16 Comments:

Blogger blackpurple said...

Apasal tak boleh sebut tujuh....?

Thursday, February 08, 2007 2:54:00 PM  
Blogger nUr@dDeEn said...

lidah dia ada problem kot. Anyway, sedap plak sebot tujussss...

Thursday, February 08, 2007 7:14:00 PM  
Blogger kingbinjai said...

ha ha

Thursday, February 08, 2007 10:47:00 PM  
Blogger Mr PenyuBiru said...

zaman skang,kalu kita sebut sesuatu perkataan dan bunyinya lain dari kebiasaan,bukan lagi menjadi sindiran.kadang2 menjadi ikutan.

Friday, February 09, 2007 10:27:00 AM  
Blogger .:HalogAmora:. said...

ada satu hamba allah dtg KL utk screen test.berlakonla. muka mmg hensem abis. tp bila tang baca skrip. pengarah gelak. sbb slang ganu pekat gile.

Friday, February 09, 2007 11:12:00 AM  
Blogger zino said...

os..
lain kali tanya le 3 campur 3 ..je.. hehe..

Friday, February 09, 2007 12:36:00 PM  
Blogger Kak Lady said...

Macam ckp omputeh plak...ade tambah S kat belakang...heheheh

Friday, February 09, 2007 2:51:00 PM  
Blogger 13may said...

ha ha ha....mesti ada rahsia pasai apa dia dia takleh sebut tujuh...

hahha...

Saturday, February 10, 2007 12:17:00 PM  
Blogger KAMATO said...

kawan ko ni keturunan german ke???

Saturday, February 10, 2007 5:39:00 PM  
Blogger tedungS said...

kalau buah pelam bunyi dia camne lak tu ;p

Sunday, February 11, 2007 6:07:00 PM  
Blogger Lan Rambai said...

biasanya nombor enam tu yang dorang susah sebut.. pes time aku jumpa orang tak bleh sebut tujuh

Monday, February 12, 2007 9:28:00 AM  
Blogger Mamamanja said...

lidah dia bermasalah ker?

Monday, February 12, 2007 12:30:00 PM  
Blogger Sastri said...

orang kelantan sebut tujuh camana?

Monday, February 12, 2007 2:53:00 PM  
Blogger marlinabaharom said...

tujusss?? paghah tu!

Tuesday, February 13, 2007 4:22:00 PM  
Blogger cuaca said...

OS... Aku pung pakai jam tangan kanan...ada maksud ker?

Wednesday, February 14, 2007 9:25:00 AM  
Blogger PB said...

dia tak reti sebut 'H' ker..??

cuba suruh dia sebut HUDUH...mesti dia akan cakap HUDUSS...

Wednesday, February 14, 2007 10:37:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home