`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Lebih Sensitif

Wednesday, January 10, 2007

Lebih Sensitif



Kenapa lebih ramai anak lelaki yang meraung menangis dihari pertama persekolahan...?



Mana mana kita tengok, baca atau dengar cerita. Budak lelaki yang sebelumnya terkenal ganas, mancho, jatuh longkang pun tak nangis, tapi bila hari pertama kat sekolah, dia lah juara meraung.



Aku jawab " memanglah, sebab lelaki lebih sensitif dari perempuan.. ha ha.."



Sebenarnya budak lelaki ni dia kesian kat mak dia duduk rumah sorang sorang tak der saper teman. Sebab tu dia menangis masa hari pertama tu, dia sedih.



Dan untungnya kalau hari pertama dia menangis paling kuat kat dalam kelas, dia akan cepat dikenali. Yang paling best, dia dapat makan dengan Cik Gu, dan kadang kadang pergi toilet pun Cik Gu temankan.



Ha ha...





4 Comments:

Blogger rina said...

nasib baik anak laki aku cool & steady jer masa 1st day p skolah...

Thursday, January 11, 2007 8:41:00 AM  
Blogger Mr PenyuBiru said...

haha..kecik2 dah pandai yer..

Thursday, January 11, 2007 9:37:00 AM  
Blogger .:HalogAmora:. said...

OS! xpe wa tau lu bercakap melalui pengalaman. so dulu lu dptla makan ngan cikgu?... tektik ha ha..

Thursday, January 11, 2007 1:40:00 PM  
Blogger ayu_mkay said...

nko nak ngata saper nih...?? ooooo pengalaman nko ler tu ekkkk.. isk isk iskkkkk.

Tuesday, January 16, 2007 8:35:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home