`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: From LCCT to Manchester

Thursday, January 11, 2007

From LCCT to Manchester



Wuah, RM9.99 jer dah boleh terbang ker Manchester. Best best, dalam kesibukan semua barang naik harga ni. Tiba tiba Fly Asian Express(FAX) buat magik nak bawak orang terbang ke Manchester dengan Tiket serendah RM9.99.

Perlu diingat harga ni tak termasuk pelbagai cas lain seperti minyak dan tax. Pun begitu, ini dah kira murah la jugak. Sistem beli dulu, naik kemudian ni nampaknya menjadi. Yer lah, kita booking dan bayar dulu 3 atau 4 bulan sebelum terbang. So duit dah melambak masuk sebelum jadual penerbangan sebenar.



*********



Kalau dulu untuk penerbangan dekat. Tidak lebih 3 jam. Air Asia takder bekalkan sebarang makanan atau minuman percuma di atas pesawat. Ok lah, sekejap jer.

Tapi kalau penerbangan berjam jam ke Manchester ni, cuba bayangkan kalau lepas ni dia tak bagi makanan dan tak boleh guna toilet pulak.



Ha ha... nak murah la katakan...




11 Comments:

Blogger kingbinjai said...

ha ha ha takkanlaaa

Thursday, January 11, 2007 1:24:00 PM  
Blogger .:HalogAmora:. said...

ish... bleh pitam menahan he he

Thursday, January 11, 2007 1:41:00 PM  
Blogger kasutVINCCI said...

a'a kan?

Thursday, January 11, 2007 3:07:00 PM  
Blogger zino said...

apa susah.. bawa bekal la.. nasi lemak ke mee goreng ke..

zino dah booking utk penerbangan dalam negeri je bukan mac ni.. ke negeri di bawah bayu.. hehe

Thursday, January 11, 2007 8:32:00 PM  
Blogger Mamamanja said...

betul kata abg zino.. apa susah, bawak le bekal. cumanya kalo nak ke toilet tu... x dapek la den nak nolongnyo...

Friday, January 12, 2007 9:20:00 AM  
Blogger semut said...

mama,
kalu nak gi toilet pon bekal jer tisu tandas sendiri dengan paper bag. Jangan lupa spray odourless.

Friday, January 12, 2007 8:38:00 PM  
Blogger blackpurple said...

Jangan kondisinya nanti macam naik bas Tong Fong dari Serdang ke Puduraya awal 90an dulu dah la.....

Saturday, January 13, 2007 12:16:00 AM  
Blogger Sastri said...

kan dalam flight tu dia ada jual makanan dan minuman.... tapi mahal laaa... tu yg domestik, kalo p manchester tak tau laaa baper plak dia caj...

Saturday, January 13, 2007 1:30:00 AM  
Blogger Kak Lady said...

OS...abih kata nak murah...murah lah tu...hehehe....tiket je murah...yang lain2 tak masuk lagik tu...

Saturday, January 13, 2007 1:48:00 AM  
Blogger KAMATO said...

lepas ni senang la kalau nak tenguk live english premier lig

Saturday, January 13, 2007 10:08:00 PM  
Blogger Mr PenyuBiru said...

kalu tak bawak bekal,kena bawak cash money ler.mesti diorang jual makanan kat dalam tu.kalu toilet takde,bukak tingkap "aim" keluar.hehe..

Monday, January 15, 2007 10:29:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home