`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Ketit

Tuesday, December 12, 2006

Ketit


Kalau layan lagu 'Anak Itik Tokwi' ubatnya ialah ubat limau lelam. Aku tak dapat nak ulas apa jadah limau lelam tu

Kalau ikut cakap Tok aku, kalau bebudak selalu duk kencing malam, ubatnya tangkap pepatung atau patung patung, bagi dia 'ketit' pusat budak tu. Memang lah sakit.

Sekarang mak bapak dah tak kisah kalau anak dia kencing malam. Dah ada pampers night.




Satu pagi terbangun awal. Nampak Pak Yem tengah bertungkus lumus membasuh cadar putih.

Aku : Woi, tok aku kata kalau duk kencing malam, bagi patung ketit pusat tu. Nanti elok la. Ha ha...
Pak Yem : Diorang rendam tangan aku dlm baldi lah semalam, aku tak sedar... kau apa tau..





Erkk....!!!



15 Comments:

Blogger Mr PenyuBiru said...

bunyi cam pak yem marah jer.mood tak elok kot.hehe..

Tuesday, December 12, 2006 5:18:00 PM  
Blogger blackpurple said...

Manlah nak tangkap pepatung kat KL ni OS...hahaha

Tuesday, December 12, 2006 5:50:00 PM  
Blogger tedungS said...

basuh cadar, tu kencing kaler lain tu weh khekheh

Tuesday, December 12, 2006 8:48:00 PM  
Blogger kingbinjai said...

ha ha

Wednesday, December 13, 2006 5:41:00 AM  
Blogger razlizahazleen said...

saya tak paham..(garu kepala..)

Wednesday, December 13, 2006 4:51:00 PM  
Blogger MAMARISYIA said...

haahkan???adalagi ke pepatung kat area sini kat rumah aku walaupun dikeliling hutan simpan negeri selangor tak de plak aku jumpa pepatung ni!!!yang jumpa tapir adalah...

Wednesday, December 13, 2006 4:58:00 PM  
Blogger zino said...

zino pun tak berapa paham..

Wednesday, December 13, 2006 11:17:00 PM  
Blogger KAMATO said...

tu yang pepatung zaman la ni dah nak pupus,sebab budak2 dah pakai pampers agaknya

Thursday, December 14, 2006 1:36:00 AM  
Blogger tuan tanah said...

pepatung orang perak panggil cakcibor.

*takde kaitan dengan entri. saja je nak tunjuk pandai :)

Thursday, December 14, 2006 6:07:00 AM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

Huihh..bahaya ni main rendam tangan lak tuh..

Thursday, December 14, 2006 8:33:00 AM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

sib baik ada pampers kalau x mana nk cari pepatung dude!

Thursday, December 14, 2006 10:32:00 AM  
Blogger Lan Rambai said...

pepatung? lama aku tak sebut pepatung.. sebab aku dah lama tak nampak!

Friday, December 15, 2006 2:04:00 AM  
Blogger marlinabaharom said...

apo ko bondo ni wei....

Friday, December 15, 2006 8:50:00 AM  
Blogger Sherin Almashor said...

hehehehehe... apasal cakap pasal kencing malam da....

Friday, December 15, 2006 11:15:00 AM  
Blogger ~comei~ said...

tak paham jugak..

Saturday, December 16, 2006 3:18:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home