`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Buli

Friday, December 15, 2006

Buli


"Hah tak cakap Uno Game..!! nah kena tambah 4 kad. Ambik ambik..!!" Bersungguh Aliya nak kenakan aku.

Mentang mentang aku baru nak belajar main Uno ni. Senang wenang diorang nak kenakan aku. Dari tadi asik diorang jer menang. Yang asik kalah, aku. Kalau tak aku, Aizat. Lepas Aizat kalah, aku pulak. Yang selalu gelakkan kami, Aliya dan Adina.

Aizat ni kalah ke menang ker, dia sama jer. Tak der perasaan. Kalau siapa kalah kena makan biskut ikan 2 keping. Aizat kalah, dia makan lapan keping. Tak best betul.


********


"Uno Game...!" Jerit aku bila kad ditangan cuma tinggal sekeping. Hahah.. kali ni sure aku menang. Dengan riaknya, aku menarik balang biskut. Kononnya nak diserahkan pada sesiapa yang kalah nanti. Ha ha...

Sampai giliran aku. Aku letak kad terakhir dengan muka riak tersangat atas kemenangan pertama. "yes..! Yes..!"

"Hah tak cakap Uno...! Nah ambik lagi dua belas kad.. Ha ha.. main lagi, main...!!" Kata Aliya



Erkkk...!!!




12 Comments:

Anonymous wan said...

hahahaha...kena buli. Dulu saya pun mcm awak, lepas dah beberapa x main, baru terer. Saya suka main Uno cards ni, ruih satu rumah, lagi ramai main lagi bagus..ingat lagi main dgn rakan waktu berkelah di pantai, forfeit yg di kenakan teruk2, tak pe buat juga asalkan tidak kena bukak baju sudah la..heeheehee!

Friday, December 15, 2006 7:48:00 PM  
Blogger zino said...

macam mana nak main kad tu.. mau gak beli tu.. ada juga aktiviti cuti sekolah bebudak kat rumah ni. hehe

Friday, December 15, 2006 11:01:00 PM  
Blogger Sherin Almashor said...

hahahahaha.... kesian OS. Dah lama tak main Uno ni. Wah masa sekolah-sekolah dulu rajin la main. Dah tak ingat la sekarang. Takpa la OS boleh ajar saya tapi jgn buli yek!

Saturday, December 16, 2006 7:11:00 AM  
Blogger ~comei~ said...

hahahaha

Saturday, December 16, 2006 3:15:00 PM  
Blogger kingbinjai said...

ha ha ha

Saturday, December 16, 2006 10:42:00 PM  
Blogger Mr PenyuBiru said...

ha ha ha kalu main uno kena ade gelak gelak.baru best.

Monday, December 18, 2006 11:26:00 AM  
Blogger ibuVouge said...

ni game kesukaan bila atas gunung ni, best ooo main uno, siap la yg jadi sayur tu

Monday, December 18, 2006 12:02:00 PM  
Blogger ibuVouge said...

ko blok nama iv ke os, tak leh nak chat kat tempat jerit tu..siannya aku..huhuhhuuhuh

Monday, December 18, 2006 12:04:00 PM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

biskut ikan tu kalau tukat ngan biskut lain x leh ke? letak kek coklat ke, aiskrim vanilla ke..

Monday, December 18, 2006 2:05:00 PM  
Anonymous mamarisyia said...

hahahahha...ko kena buli ngan budak-budak Ontah....siannnnnn

Monday, December 18, 2006 3:25:00 PM  
Blogger 33 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Monday, February 01, 2010 5:00:00 PM  
Blogger ruru said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

Thursday, February 25, 2010 4:20:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home