`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Kemut

Thursday, November 09, 2006

Kemut

Apa kelas main mercun raya raya ni. Sekarang main bom. Boleh hancur satu badan.

Bulan syawal ni, biasalah, open house melambak lambak. Kira ok lah tu, nampaknya dalam kemelut ekonomi yang semua harga naik ni, open house seperti setiap tahun. Tetap ada. Sampai takder ruang masa untuk aku sendiri nak buat rumah terbuka ni. Maafkan aku kawan kawan.



Semalam dekat Bangi. Aku jumpa seorang kawan dan kami sembang sembang. Dah letih bersembang, dia ajak makan.

Dia : Wei.. jomlah makan, dah tengah hari dah ni. Perut aku dah lain macam dah ni.
Aku : Isk, aku dah heavy breakfast lah tadik, aku minum jer la...
Dia : Hek eleh.. jangan la kemut sangat.. sesekali la...
Aku : Dah 3 hari kena cirit birit ni, kau jangan cerita bab kemut la, aku dah tak boleh nak kemut dah ni, takder kesan apa apa...
Dia : Puii.....!!!!



So jangan lah cerita bab kemut mengemut ni, aku ngilu.....!!!





25 Comments:

Anonymous MamaRisyia said...

Kalo ko nak buang rasa ngilu tu..senang jer...rajin2 masak kat rumah sendiri....asik nak gi openg haus org lain...

Thursday, November 09, 2006 3:55:00 PM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

N3 ni wat wa tersenyum kambing... isk

Thursday, November 09, 2006 4:38:00 PM  
Blogger tedungS said...

kehkeh.. kau ni mmg sireh btol la. tu kemut keliling tu haha

Thursday, November 09, 2006 6:01:00 PM  
Blogger debikdebuk said...

aku setuju mamrisyia...

Kemut tu ada 3 makna tau..
Pertama:Kemut=Kedekut
Kedua: Kemut=Lambat
Ketiga: Kemut=(macam OS sekarang la)

hahahhahahhaha.....larriiiiii........

Thursday, November 09, 2006 8:56:00 PM  
Blogger Ayu said...

hahahaha tergelak beso aku baca.. cuba ko tanya Barakath dia tau ke apa kemut? hahahaha

Friday, November 10, 2006 7:32:00 AM  
Blogger rina said...

kemut tu menda ek OS... aku tataulah...

Friday, November 10, 2006 9:27:00 AM  
Blogger Hamka said...

kemut?

jangan kentut dalam neraka...

Friday, November 10, 2006 10:52:00 AM  
Blogger marlinabaharom said...

kemut...???? cam yg debikdebuk cakap.. yg mana satu????

Friday, November 10, 2006 11:36:00 AM  
Blogger zino said...

ada lagi kot makna kemut tu hehe.. tapi entri ni memang lawak la.. hehe

Friday, November 10, 2006 12:55:00 PM  
Blogger ~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

uikss..cite kemut la palkkk

Friday, November 10, 2006 1:33:00 PM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

wehh lelaki bleh kemut ker?? terbahak terbahak terbahak..hahahaha

Friday, November 10, 2006 5:57:00 PM  
Blogger blackpurple said...

Kemut tu apa...?
Maklum la saya ni budak lagi...hahaha..

Friday, November 10, 2006 6:02:00 PM  
Blogger Kak Lady said...

Hahahah...takleh nak komen aper dah...nanti OS ngilu....

Friday, November 10, 2006 10:11:00 PM  
Blogger tedungS said...

Eleh korang ni ngada2 btol la, buat2 tk tau plak kemut tu apa nyampah aku. Belacan tu

Saturday, November 11, 2006 12:34:00 AM  
Blogger Sastri said...

main bom dah skang ek? kemut tu kedekut kan? apa kena mengena dgn ngilu OS?

Saturday, November 11, 2006 12:44:00 PM  
Blogger kasutVINCCI said...

kuat sgt makan kat open house. Tu pasal dah hilang kemutan.Hahahahaha

Sunday, November 12, 2006 9:01:00 AM  
Blogger Titicaca said...

kemut? hehehehhehe...banyak maknanya tu...

Sunday, November 12, 2006 8:04:00 PM  
Blogger kingbinjai said...

ha ha ha ngilu aku membacanya

Monday, November 13, 2006 5:24:00 AM  
Blogger me! said...

kan benda tu bertindak balas secara auto...

Monday, November 13, 2006 9:27:00 AM  
Blogger Sherin Almashor said...

alamak, sampai teruk sakit perut OS. Ye la, dok makan campur-campur kan?

Hari minggu yg akan datang ni sure banyak open house lagi.....
:O Rezeki semua ni..

Monday, November 13, 2006 1:34:00 PM  
Blogger zizie ali said...

dulu. masa di asrama. selalu terdengar dialog sebegini:
"hoi..siapa kemut aku punya selipar hah?"

Monday, November 13, 2006 10:42:00 PM  
Blogger cuaca said...

Sian ko kan OS...hari tuh deman la nih cherry berry plak esok lusa tak tau apa....sabar jer lah ok... sekurang-kurang nyer terampun dosa2 kecik mu....

Tuesday, November 14, 2006 9:33:00 AM  
Blogger Mamamanja said...

hahahaha...

dah baik dr ngilu os??

Thursday, November 16, 2006 12:08:00 PM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

MM...os sibok mempraktikkan kebolehan kemutan dia lagi tu..tu yg tak update tuuu

mueheheheeee

Thursday, November 16, 2006 3:06:00 PM  
Blogger debikdebuk said...

lama gak ko kemut ye OS..

Friday, November 17, 2006 3:13:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home