`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Limitasi Ramadhan

Thursday, October 19, 2006

Limitasi Ramadhan



Kami duduk menghabiskan masa di pejabat dia sambil berborak kosong. Tanpa teh O kosong atau nasik lemak kosong.

Sesekali terjeling jam didinding berwarna biru tua. Masih awal dari waktu berbuka bagi semua muslimin disekitar Pusat Bandaraya dan kawasan kawasan yang sewaktu dengannya.

Berduyun duyun anak anak manis, makcik makcik manis dan brother brother poyo melintasi kami, berselang seli. Kadang kadang berlari lari.



Wah, lawa tuuu awek tuuu... aku geram betul awek kalau pakai baju kurung ni.... Kata dia.

Lamanya kau tengok... dah dah, nanti batal puasa. Sambung aku.

Tak tak... Takper, aku tak tengok diantara pusat dan lutut.... Katanya.

Erkk....!!!



Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Dan Batin


p.s : sesaper ada sampul duit raya lebih2 tu, kasik la aku sikit, takder lansung tahun ni.. kesian kan...


19 Comments:

Blogger Lan Rambai said...

Sapa lah yg kuarkan fatwa baru tu wei hahaha

Selamat Beraya Sakan!!

Thursday, October 19, 2006 12:12:00 PM  
Blogger blackpurple said...

'Antara pusat dan lutut' ke 'pusat dan lutut.'..hehehe

Raya pertama jom beraya kat PWTC...! hahaha

Thursday, October 19, 2006 12:50:00 PM  
Blogger ~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ermmm..ini mcm pun ada kaaa...hikhikhik...selamat hari rayerrrrrrrrrrrrrr

Thursday, October 19, 2006 1:28:00 PM  
Blogger Mazudi said...

Memang semua mender dia ukur antara pusat ngan lutut eek?

Thursday, October 19, 2006 2:00:00 PM  
Blogger marlinabaharom said...

naper tak cakap awal awal.. kalo tak aku leh pos tok ko sampul kosong...

Thursday, October 19, 2006 3:18:00 PM  
Anonymous gitartong said...

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Dan Batin

Thursday, October 19, 2006 5:59:00 PM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

ha ha kawan lu nakal!!!

p.s: OS, wa ada sampul duit raya terlebih lu nak ke? mcm mana mau bg lu bro?

Friday, October 20, 2006 8:11:00 AM  
Blogger zino said...

zino ada sampul tu.. tak le banyak.. dah lewat nak anta.. posmen pun dah coti.. hehe

kawan OS tengok.. OS jeling ke tak? hehe

selamat hari raya.. maaf zahir batin..

Friday, October 20, 2006 9:31:00 AM  
Blogger BooK said...

pulang kan sampul duit raya dengan isi sekali buleh?

Friday, October 20, 2006 9:55:00 AM  
Blogger 13may said...

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin

ps:sampul raya kalau org kasi lebih..kasi ler aku sikit...aku pun takde gak nih...

Friday, October 20, 2006 10:26:00 AM  
Blogger Sastri said...

Selamat Hari Raya OS... Maaf zahir dan batin yea jika ada terkasar bahasa, gurauan melampau mahupun posting yg menyakitkan hati... Sampul duit raya kat carrefour byk... p shopping sana, pasti dapat nyer laaa....

Friday, October 20, 2006 10:35:00 AM  
Blogger kingbinjai said...

selamat hari raya. samput tu boleh buat sendiri maaa baru kreatif.

Friday, October 20, 2006 12:16:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

selamat hari raya utk semua, semoga korang berbahagia, jgn lah ada yg bersedih pulak, yang mana nak bagi sampul tu, gua boleh tunggu kat ampang malam ni, so email2 lah yer... kalau tak dapat pun aku dah ada sikit sampul raya cina, tadi ambik kat suplier... jadiklah, asalkan sampul..... hehehehhehe

ok guys, jgn main mercun, dan minggu depan selamat bermakan makan.....

Friday, October 20, 2006 2:28:00 PM  
Blogger Sherin Almashor said...

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin OS! Habisla raya nanti kawan OS tu lagi syok tgk perempuan pakai kebaya & baju kurung. :)

Nak duit raya? Mai kita pakat ramai-ramai tak payah kasi orang la tahun ni nak?

Friday, October 20, 2006 2:35:00 PM  
Blogger Hamka said...

selamat hari raya buat sahabat...

MALAM INI JUGA DI KENALI DENGAN MALAM "LAILATUL JAIZAH" IAITU MALAM ANUGERAH DI MANA SEBANYAK 30 JUTA 'SENARAI' AHLI NERAKA DI BEBASKAN..BERUNTUNGLAH MERKA YANG TERUSKAN IBADAT MACAM BULAN RAMADAN GAK..ISH..ISH, INSYAALLAH..ISK..ISK..

SELAMAT HARI RAYA!!

Monday, October 23, 2006 4:18:00 PM  
Anonymous MamaRisyia said...

Apsal tak cakap,awal2 aku dapat banyak sampul kad raya...Ontah..aku nak beli sticker Untiversity ko satu nanti aku ikut arahan macamana yang tertera kat blog ko ni!

Friday, October 27, 2006 12:44:00 PM  
Blogger zino said...

tak habis lagi ke beraya ni? hehe

Monday, October 30, 2006 10:35:00 PM  
Blogger Amiene Rev said...

raya satu bulan lan lan lan la la la la

dam dam dum guruh berdentum tum tum

Thursday, November 02, 2006 2:18:00 AM  
Blogger Kak Lady said...

Ontahsapo raya sakan...ingatkan kak lady aje yang beraya tak hingat dunia...heheheh..rupa-rupanya ade lagik

Thursday, November 02, 2006 8:05:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home