`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Dealova

Friday, September 29, 2006

Dealova


Pagi ni dari Jabatan Agama Islam Selangor dekat Shah Alam aku terus ke kilang. Aku nak ambik sample baju untuk dibawak ke Serdang.

Aku masuk jer kilang terus aku nampak Barakath kat tepi tingkap. Selamber badak dier duk minum air. Memanglah pekerja yang lain semua bukan islam, tapi Barakath ni aku tau islam. Dia tak perasan aku masuk.

Aku : Oii barkat! tara puasa ka....?
Barakath : (sambil senyum...) Boss, penat la Boss... panasss....!!
Aku : Penat apa.. kerja dalam aircond, gunting kain jer pun penat ka..?
Barakath : Boss, saya 2 hari puasa Boss..
Aku : Habis 2 hari saja la, lepas tu raya..?
Barakath : Tara la Boss, saya minum sikit saja...
Aku : Baik kau pegi makan nasik la lagi bagus...
Barakath : Tak ble la Boss, roko.. sama minum ok... nasik tak ble la Boss...
Aku : !$@%^^^^@&**!(((****

Habis puasa aku hari ni sebab maki Barakath. Dia senyum jugak...!!!!







Aku ingin menjadi mimpi indah....... malam ini......

16 Comments:

Blogger rina said...

sib baik aku pose... kalu tak nak jer 'dealova' si barakath ni....

Friday, September 29, 2006 3:19:00 PM  
Blogger zino said...

agaknya pasal tu restoren mamak tak pernah tutup di siang hari..

Friday, September 29, 2006 5:00:00 PM  
Blogger kingbinjai said...

apsal kau tak sumbat je getah paip bomba dalam mulut mamat tu?!

"hambik kau nak minum sangat!"

Friday, September 29, 2006 11:26:00 PM  
Blogger Lan Rambai said...

maksud mimpi indah ialah kau mimpikan si barakath ni ker?

Saturday, September 30, 2006 2:05:00 AM  
Blogger Dame RoSse said...

minum & rokok takpe eh..
hahaha siot je, mazhab apa si barakath nih.

Saturday, September 30, 2006 10:39:00 PM  
Blogger 13may said...

kalau dah akai tak mau posa...jgn dok kata hapa dah....hehehehe...

Sunday, October 01, 2006 3:26:00 PM  
Blogger tuan tanah said...

mazhab mana pulak dia guna masa puasa boleh minum dengan merokok ni?
adeh la...

Sunday, October 01, 2006 3:43:00 PM  
Blogger KAMATO said...

Pandai menjawab si barakath ko ni ... ko ugut je potong gaji kalau tak posa

Monday, October 02, 2006 1:32:00 AM  
Anonymous soulof99 said...

Minum takpe, kalau makan batal lak puasa kang.. huh apa2le... dah tua pon malas pose..

Monday, October 02, 2006 6:51:00 AM  
Blogger marlinabaharom said...

asal ko tak join si barakath tu kira ok laaa....

"setiap malam adalah malam pertama"... hee..heee...

Monday, October 02, 2006 8:04:00 AM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

amboiiii....mimpi indah apa ni OS..lain mcm je bunyinye ni.

pssssst, x nak share dgn kita org ke?

Monday, October 02, 2006 8:22:00 AM  
Blogger ~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

mcm ank buah den la..lima taun...bilo tye..posa x..? posa...posa mkn...tp leh minummm...kalau x mkn ngan minum...mati laaa...hikhikhik

Monday, October 02, 2006 8:41:00 AM  
Blogger Sastri said...

isk isk barakath nih... minat once gak ek OS? keskeskes...

Monday, October 02, 2006 8:52:00 AM  
Blogger blackpurple said...

Aku ingatkan Barakath tu bangla....

Monday, October 02, 2006 10:00:00 AM  
Blogger ayu_mkay said...

sabor boss.. tak baik memarah kang kureng lak pahala tuh.. hehehe

cam anak umi lak.. minum skit jerk pas tu pose balik... sabor jek lerrrr..

Monday, October 02, 2006 1:54:00 PM  
Blogger Mamamanja said...

apa kena mengena si barakath ngan mimpi indah? musykilllll

Monday, October 02, 2006 4:00:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home