`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Salah Faham atau Tak Faham

Monday, June 12, 2006

Salah Faham atau Tak Faham

Balik dari mardi. Pergi utk hantar borang sebut harga. Aku balik dgn sebungkus cendawan, sebungkus keropok lekor frozen dan sekilo daging salai frozen. Entah. Tak tahu kenapa jadi macam tu.

Sampai di kedai jahit. Aku buat panggilan spot check ke kilang jahit. Barakath jawab. Dia ni dari india. Tukang potong kain. Fasih berbahasa ibundanya dan bahasa Arab. Melayu dan Inggeris boleh sikit2.

Aku : Barakath, zip jaket berapa inci mau beli?
Barakath : Itu zip, 26 or 27 inch can la Boss!
Aku : Ok nanti saya hantar. Bila boleh siap itu jaket?
Barakath : Ini malam la Boss, semua sudah potong!
Aku : ok, tunggu saya datang.

Aku pun order zip. Tak sempat apek tu bungkuskan, phone aku berbunyi. Nombor dari kilang jahit.

Aku : Hello, ha apa lagi kurang...?
Barakath : Boss, bila mau hantar itu jaket punya zip?

Dalam bahasa apakah perlu aku mencarut kat dia ni..........?

16 Comments:

Blogger zino said...

tanya lah nak zip mulut ke zip telinga hehe..

Monday, June 12, 2006 4:56:00 PM  
Blogger rina said...

tak baik kalu ko nk mencarut... byk2 bersabar.... hehehehe
takpun jap lagi ko p zip mulut si barkath tu... muahahaha

Monday, June 12, 2006 5:01:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

zino : kekadang tercabar gak ke'enseman aku dgn diorang ni..

rina : kalau aku mencarut pun dia sengih jer..tak paham...buang air liur jer..

Monday, June 12, 2006 5:22:00 PM  
Blogger KAMATO said...

kalau zip, boleh bukak balik, ko jahit je mulut di hehe

Monday, June 12, 2006 9:34:00 PM  
Blogger Syikin said...

agaknya dia ni pelupa kot..sabor yek..tp saya mmg dah tergelak nih.lawaklah barakath ni.

Monday, June 12, 2006 10:20:00 PM  
Anonymous drusoft said...

Harap bersabar ye.
Yakinkan die skang tu baru subuh hari. :))

Tuesday, June 13, 2006 3:41:00 AM  
Blogger BooK said...

ontahsapo:
bahasa tibet!
mungkin sebab dia tak fasih bahasa melayu kot. aku kadang-kadang. kalau orang cakap omputih ngn aku. aku pun jadi lembap nak paham. dah cakap pun tak paham. maap kan lah dia ya.

Tuesday, June 13, 2006 7:46:00 AM  
Blogger cuaca said...

*mrasa....mrasa....

Tuesday, June 13, 2006 8:43:00 AM  
Blogger MAMARISYIA said...

kalau anak dara aku dengar bab carut ni...mau nanti dia kata apa tau...jangan carut nanti tuhan potong lidah baru tau!!!

Tuesday, June 13, 2006 9:59:00 AM  
Blogger Ayu said...

hahahah OS.. sabo jek la.. mcm ni.. meh bersangka baik.. maksud dia tuh ialah dia nak tau pukul berapa agak2nya ko bleh anto zip tuh kat dia.. sbb dia nak budget masa.. sbb mungkin dia ade bende lain nak buat...ok tak?

Tuesday, June 13, 2006 10:11:00 AM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

ekekekee...lawak ar.. hish kalo aku pun berangin..marah jer...

Tuesday, June 13, 2006 10:11:00 AM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

ha ha ha lu slalu buat wa gelak sorang sorang la beb!

lu suruh dia tunggu lu dtg tp lu x bg tau bila lu nak dtg sbb 2 dia call lu blk....rasanye la he he jgn mara arr

Tuesday, June 13, 2006 10:57:00 AM  
Blogger Ayu said...

Selamat menyambut hari bapa.semoga menjadi bapa mithali...aminnn aku lambat wish.. tapi nak wish jugak hehehe

Tuesday, June 13, 2006 11:37:00 AM  
Blogger blackpurple said...

OS, kau sumbat jer mulut dia dengan zip... hehehe

Tuesday, June 13, 2006 1:32:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

kamato : kalau ikutkan hati memang aku jahit jer...

syikin : aku rasa dia mabuk, ataupun saja nak menguji keenseman aku...

drusoft : memang sabar dgn diorang ni...

book : kadang2 dia dgr jer, tapi satu pun tak masuk...

cuaca : mrasa aper ni..

MR : tak aku tak jadi mencarut...

ayu : dah bersangka baik dah ni...sebab tu tak jadi mencarut...

tiara : aku tak marah sangat, sebab dah selalu...

halo : aku jugak yg bersalah ker...?

ayu : terima kasih...nak kasi tau kat anak aku, tapi dia tak paham pun...

BP : zip ada sikit jer, nanti kalau ada lebih aku sumbat...

Tuesday, June 13, 2006 2:03:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

What a great site 93 pontiac bonneville se http://www.lamictal-6.info/www_pontiac.html Abilify meridia that diazepam cruise world History usa debts to france pontiac montana thunder Buspar movi-monster recently retired 2004s pontiac aztec G and d security card system http://www.travel-insurance-bank-of-nova-scotia.info/Peugeot.html Heritage buick peoria Nexium administration time http://www.driveway-sensor.info Naruto mmorpg game double dildo tgp Canada buick skylark 2005 buick park avenue for sale

Tuesday, January 30, 2007 11:23:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home