`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Pesanan Suara Baru

Friday, June 09, 2006

Pesanan Suara Baru

Selesai bercerita dgn mak di handphone semalam. Aku tekan butang gagang merah. Tiba tiba telefon bimbit berbunyi. Ada satu sms baru. Aku terus baca.

Sms : "Anda mempunyai pesanan suara baru. Sila dail 1313 untuk mendengar pesanan"

Aku pun dengan kacaknya, dail lah nombor itu.

"Satu pesanan suara baru"
"Pesanan diterima hari ini, pada.. 4.15 petang"

"Tutttt .... Hello err.. eh saper ni ha..? alamakk..!! aku dail no saper tadi..! eh sorilah, nanti aku call balik, bye !! .... Tutttt"

Sampai hari ni aku tunggu, mamat ni tak der call pun.

22 Comments:

Blogger cuaca said...

*mrasalah org yg pertama....
pelik nyer mamat tu salah num ker heheheh....

Friday, June 09, 2006 4:04:00 PM  
Blogger Ayu said...

hahaha OS sabo jek laaaa.. aku rasa mmg mamat ni tersalah nombor hahahahaha

Friday, June 09, 2006 4:20:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

cuaca : aku kenal mamat tu...sebab tu lah aku tunggu dia call balik..

ayu : sememangnya dia bukan nak call aku....dan mungkin dia sedang mabuk...

Friday, June 09, 2006 4:26:00 PM  
Blogger dugongsenyum said...

tu lah susah bekawan dengan hantu raya. heehheheh

Friday, June 09, 2006 4:37:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

dugong : tu jer satu susahnya, yg senang byk lagi....heheheh

Friday, June 09, 2006 4:40:00 PM  
Blogger blackpurple said...

Hehehe... kau tak kenal suara aku ke OS?

Friday, June 09, 2006 4:50:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

BP : aku memang lembab bab nak mengenal suara ni...selalunya aku akan biarkan ia berlalu begitu saja....

Friday, June 09, 2006 5:26:00 PM  
Anonymous drusoft said...

owh sebaek kenal suara mamat tu. dah kurang misteri sikit la. saspen je. hehe..

p/s: biarkan ia bergolek (iklan)

Friday, June 09, 2006 6:14:00 PM  
Blogger KAMATO said...

OS, jersey cote d'ivoire yg kau nak susah sikit nak dapat kat sini, pasukan tu kurang famous kat sini, tapi kalau kau nak jersey official licensed product fifa 2006 germany, argentina @ england aku ada, quality not bad.. yang ni aku boleh bagi free kat kau, jumpa aku bulan depan

Friday, June 09, 2006 11:15:00 PM  
Anonymous gitartong said...

saya tak pernah dail semula 1313 untuk mendengar pesanan suara itu. buat habis kredit je!

Saturday, June 10, 2006 12:19:00 AM  
Anonymous fazamania said...

nih sapo plak mengarut nih

Saturday, June 10, 2006 5:32:00 AM  
Blogger BooK said...

ontah:
aku tak suka voice mail ni. yang selalu aku dengar. bunyi orang letak talipon je. hampeh boto la.

Saturday, June 10, 2006 8:34:00 AM  
Blogger iejal said...

"Hello er..."

Aku gak la, dia dah t'lups skrip yg di hafal nak ckp ngan ko tak bro os. Itu yg dia ngelabah... ahaks

Saturday, June 10, 2006 11:24:00 AM  
Blogger Syikin said...

hehe..biasalah wrong number.

Saturday, June 10, 2006 5:01:00 PM  
Blogger Hamka said...

gitartong:

aku pun!!!

Saturday, June 10, 2006 6:58:00 PM  
Blogger Hamka said...

Sms : "Anda mempunyai pesanan suara baru. Sila dail 1313 untuk mendengar pesanan"

Aku pun dengan kacaknya, DELETE nombor itu.

lantak englauler..

he he he(kadang aku kejam)

Saturday, June 10, 2006 6:59:00 PM  
Blogger kasutVINCCI said...

apsal la mamat tu??

Sunday, June 11, 2006 8:59:00 AM  
Blogger tuan tanah said...

salam.

tumpang baca, dan tumpang gelak sekali. kuikuikui

Sunday, June 11, 2006 8:21:00 PM  
Blogger blackpurple said...

OS: Dah dijangkit virus tempat komen kau ni... bahaya main isu ni !

Monday, June 12, 2006 9:15:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

drusoft : kenal, sebab tu aku tunggu dia call sekali lagi...

kamato : thanks, akan aku tunggu kepulangan mu...

GT : tak tahu lak aku kena bayar..adush...

faza : entah aku tak kenal...

book : selalu itu lah yg didengar...

iejal : tu semua nak ngabiskan masa aku jer tu...

syikin : ni bukan wrong number, tapi lupa number saper dia dial..

hamka : kadang2 aku buat gak..

kv : dia mabuk..

tuan tanah : sila sila...

BP : aku dah delete semua, nanti aku on kan...tq

Monday, June 12, 2006 1:50:00 PM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

dengan kacaknya mendail nombor ha ha ha.....ayaaatttt!

Monday, June 12, 2006 2:06:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

Halo : biasalah...dah memang....

Monday, June 12, 2006 2:21:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home