`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Dua Kali Lima

Friday, June 23, 2006

Dua Kali Lima

12.30 tgh. Aku dekat hiway Sg Besi. Meraba raba alat mudah alih aku. Aku dail seorang kawan yg lama tak dengar cerita. Jauh di Kota Belud. Tiga kali nada dail Peter Pan aku dengar. Tak berjawab.

Dah tukar nombor ker? Apsal tak bagi tau?

Aku sambung perjalanan balik ker opis.

1.30 tgh. Alat mudah alih aku bergetar. Terasa sedikit geli dipaha aku. Maklumlah bergetar dalam poket depan. Malas nak jawab. Nanti lah. 3 kali bergetar. Saper lah tu?

2.30 ptg. Aku call balik kawan tadi. Sebab no dia keluar 3 kali sebagai nombor yg 'missed called' aku tadi. Kali ini sekali jer lagu Peter Pan keluar. Dia jawab.

Dgn nada konon2 marah.

Aku : wei, apsal kau call aku tadi? kau tak tau ker orang tgh sembahyang jumaat? kau tak pergi sembahyang ker....?
Dia : Dah tu, yg kau call aku tadi tu, kau ingat aku duk tgk wayang ker..?

Perbualan kami tak lama. Sebab diselangi dgn gelak ketawa tentang kebodohan masing2 di hari Jumaat.

23 Comments:

Blogger Lan Rambai said...

Nasib baik aku tahu kota belud tu kat mana... hahahaha

Friday, June 23, 2006 3:44:00 PM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

alah member lu saje je reverse psycho ngan lu.

kota belud....tmpt felix tuh.

Friday, June 23, 2006 4:02:00 PM  
Blogger blackpurple said...

Kau dail seorang 'awan'...?

Friday, June 23, 2006 4:06:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

lan : aku tahu gak, tapi aku lupa...

halo : reverse ker...cam aku plak yg bersalah...

BP : awan yg terpilu...kau tak pernah dgr ker...?

Friday, June 23, 2006 4:07:00 PM  
Blogger blackpurple said...

Wah...cepat betul kau edit OS...aku post 4:06pm, kau edit 4.07pm... he he he..

Friday, June 23, 2006 4:25:00 PM  
Blogger dugongsenyum said...

masa tengah semayang jumaat bergema bunyik ringtone siti, lagi haru, tak kusyuk jadinya - ntah siapa punya telefon ntah.

Friday, June 23, 2006 4:37:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

BP : aku takder birokrasi...berhudung terus dgn pelanggan.....

dugong : biarlah rahsia.....

Friday, June 23, 2006 4:43:00 PM  
Blogger MAMARISYIA said...

aku pun sama ngan Lan Rambai nasib baik aku tau Kota Belud kat mana..kalau tak.....

psttt..berhudung tu apa??keskeskes...

Friday, June 23, 2006 5:13:00 PM  
Blogger rina said...

kiranya ko ngan kawan ko cam pak pandir dan si luncai lah ek... hehehe

Friday, June 23, 2006 5:22:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

MR : berhudung = berhubung sambil mengandung...secretary aku type laju la...

rina : tak tak..aku lagi ensem dari kedua yg kau sebut tu....

Friday, June 23, 2006 5:30:00 PM  
Blogger Moon® said...

Pasan ensem manjang ko ni eh.. cuba buktikan skit..

2x5, 5x2 sama kan..

Friday, June 23, 2006 5:44:00 PM  
Blogger Kak Lady said...

hahaha...waktu Jumaat yang berbeza...tu yang tak ingat teringat tu....

Friday, June 23, 2006 6:17:00 PM  
Blogger iejal said...

Penah skali aku tengah rilek kat surau b'sama bapa aku... tetiba dengar ringtones yg asyik sekali... "kuda hitam aduh... kuda hitam...ah~" Mata aku mula meleret mengusya sapa punya hp la tu.

Aku pandang bapa ku, sambil mengangkat kepala... m'beri isyarat tanya "sapa punya hp?"

Bapa aku membalas sambil memuncungkan bibir menunjukkan pada serorang lelaki yg berjubah...

Dalam hati "kantul ustaz nih minat dangdut seh"

Bapa aku hanya tersenyum bila melihat muka aku menahan ketawa... har3x

Friday, June 23, 2006 6:39:00 PM  
Blogger Dame RoSse said...

muahahaha...
aku tau di mana kota belud.

Friday, June 23, 2006 9:11:00 PM  
Blogger KAMATO said...

OS, kota belut... suruh kawan ko beli pisau kat situ.. memang ngam

Friday, June 23, 2006 11:00:00 PM  
Blogger Syikin said...

heheh..ganggu org solat jer..mesti makmum sebelah bengang..

Saturday, June 24, 2006 1:14:00 AM  
Blogger tuan tanah said...

sabo ajelah...

Saturday, June 24, 2006 2:31:00 AM  
Blogger zino said...

agaknya selalu dengar bunyi talipon kat masjid tu org kota belud atau yg sewaktu dengan nya le yg tipon..

skrg baru paham.. hehe..

Saturday, June 24, 2006 9:20:00 AM  
Blogger Led said...

teringat time kena tangkap tak solat jumaat dulu. kitorang kata ni solat jumaat virtual pakai WIFI...giler nama nye tu

hahahaha pas tu kitorang kena chop pasal buat virtual solat ngan RS.

Sunday, June 25, 2006 12:01:00 AM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

pss..OS..just nak inform.. menurut kajian saintis (tak sure sapa) tak elok letak henpon dlm poket seluar.. pehtu vibrate lak tu..nnti ehem ehem...tak leh pakai lama..

Monday, June 26, 2006 9:04:00 AM  
Blogger kasutVINCCI said...

ofismate kv selalu berleter kat anak dia kluar merendet waktu maghrib (masa borak kat telefon). Padahal kat KK dah lama lepas waktu.

Monday, June 26, 2006 9:40:00 AM  
Blogger Ayu said...

adehhhh sabo jek la OS nih hehehehe

Monday, June 26, 2006 11:10:00 AM  
Blogger Nizam Rusli said...

hahaha! dua2 kantoi!

Monday, June 26, 2006 12:27:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home