`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: 2 Minggu

Thursday, June 01, 2006

2 Minggu

2 minggu. Satu ukuran masa yg tak sama bagi semua. Ada yg kata cepat. Ada yg kata lambat.

Dalam 2 minggu. Pelbagai perkara boleh berlaku. Samy boleh kena maki dgn senior. Tanah boleh runtuh di Hulu Klang. Merapi sempat menggegar Yogja sebelum meletup. Dan MyTeam boleh kena belasah dan anak aku dah 2 kali terhantuk kepalanya.

Tapi boleh kah seseorang tu mengecil atau membesar dalam masa 2 minggu. Mungkin bagi yg mengandung, 2 minggu perbezaannya agak nyata. Bagi yg biasa? yg tak mengandung?

Bolehkah kita kurus atau gemuk dlm masa 2 minggu? Bolehkah kita tinggi atau pendek dlm masa 2 minggu? Semuanya terjawab dlm satu sms yg aku dapat semalam. Setelah ukuran aku ambil 2 minggu lepas, dan Isnin aku deliver baju mereka.

SMS
"En K, Noriah nak labuhkan jaketnya 2 inci, Tajuddin nak pendekkan 1 inci, Manap nak tukar saiz dari XL ke L"

Kesimpulan.
Dalam jangka masa 2 minggu. Lelaki mengecil satu saiz. Perempuan memanjang 2 inci.

27 Comments:

Blogger Syikin said...

bkn takat 2 minggu, dalam masa satu minit pun apa2 blh jadi.

Thursday, June 01, 2006 12:38:00 PM  
Blogger blackpurple said...

Setiap kali aku singgah sini mesti ada entry baru...jealous la aku...hehehe

btw, apa yang mengecil? apa yang memanjang tu OS?

Thursday, June 01, 2006 12:39:00 PM  
Blogger Moon® said...

Tul kata bp rajin sungguh ko update blog.. baguslah tu boleh aku tumpang baca.

2 minggu lama tu dalam 1 minit, 1 hari pun macam2 yang berlaku.

Thursday, June 01, 2006 12:40:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

syikin : tapi semalam aku asik pikir 2 minggu...

BP : aku akan update, sebab takut lupa...yg panjang dan pendek tu hanya mereka yg tahu....dan selalunya kau yg pertama mengomen....tq..

moon : terima kasih sudi baca...dan sudi komen...

Thursday, June 01, 2006 12:57:00 PM  
Anonymous fazamania said...

uhukk..uhukkk... perlu ke aku jelaskan apa yang mengecil tuu ?..

Thursday, June 01, 2006 1:07:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

faza : silakan silakan...ramai yg nak tahu ni....

Thursday, June 01, 2006 1:26:00 PM  
Anonymous fazamania said...

HHHAA...HAHAHA

biarkan ia terus diselubungi misteriiii

Thursday, June 01, 2006 1:43:00 PM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

OS- macam ni ar best..setiap kali masuk sini ada entry best best best.. OS the best (Bodek tuu)

Thursday, June 01, 2006 2:06:00 PM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

Oiitt BP pertanyaan tu macam senget jer..ekekekeeeee apa yang ada kat lelaki n perempuan yang boleh mengecil dan memanjang? hmmmm .................

Thursday, June 01, 2006 2:07:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

faza : kau memang misteri..

tiara : entry ikut mood, BP tanya tu tak senget, yg senget bila kau pikir tersenget....hehehhehe...

Thursday, June 01, 2006 2:21:00 PM  
Blogger Precious said...

nak apply ke? serius ni? :)

Thursday, June 01, 2006 2:33:00 PM  
Blogger blackpurple said...

Tiara: Wah sedapnya kau mengata aku ekk.....

Ha ha ha (meminjam ketawa sinaga...)

Thursday, June 01, 2006 2:39:00 PM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

hahahha....misteri nusantara nih!

Thursday, June 01, 2006 2:45:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

paulina : layakkah saya...?

BP : tu baru mengata, belum mengutuk...

halo : hanya faza yg arif..

Thursday, June 01, 2006 3:05:00 PM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

BP pembetulan..gelak 3 harkat tu bukan sinaga punya tapi TOK RIMAU..tak caya cuba tanya dia.. ekekekee...

Thursday, June 01, 2006 4:33:00 PM  
Blogger MAMARISYIA said...

wahhh kalau macam tu bleh le aku suruh ko buat aku punya uniform ;0 dalam dua minggu tu macam boleh jadi beb!!

Thursday, June 01, 2006 4:39:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

tiara : tok rimau bukan mengaum ker..?

MR : takyah, kau ukur jer badan mcm nak buat baju, tunggu 2 minggu kau ukur balik...sure jadik...

Thursday, June 01, 2006 4:46:00 PM  
Blogger Pegawai Khalwat said...

Entah.... aku tak paham....

Thursday, June 01, 2006 5:02:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

pegawai : jgn susah2kan diri nak paham..diorang lain semua buat2 paham jer..

Thursday, June 01, 2006 5:10:00 PM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

err..yg panjang dan yang mengecil tu apa..explain skit OS..

Thursday, June 01, 2006 6:20:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

tiara : tak tahu, kau pikir lah sendiri...

Friday, June 02, 2006 9:42:00 AM  
Blogger rina said...

yang panjang tu.... & yang kecil tu.... hehehehehe. betul tak OS..

Friday, June 02, 2006 9:53:00 AM  
Blogger Lan Rambai said...

"En K, Noriah nak labuhkan jaketnya 2 inci, Tajuddin nak pendekkan 1 inci, Manap nak tukar saiz dari XL ke L"

Noriah baru tukau kasut baru yg 2 inci lebih tinggi tumitnya.

Tajuddin suruh ukur cawat tu masa st**.. lupa nak paking betul2 ekekeke

Manap pulak baru nak start gi "Marie France Slimming Program".. dgn harapan dia akan kurus le tu..

Friday, June 02, 2006 10:03:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

rina : yg tuuuu mender ni....(buat2 tak paham..)

lan : Tajuddin dgn manap tu mungkin yer, noriah tu aku tak perasan lak...mcm pendek jer hari tu....

Friday, June 02, 2006 10:08:00 AM  
Blogger Ayu said...

OS mcm macam adaaaaaaa hahahahahah

Friday, June 02, 2006 10:25:00 AM  
Blogger cuaca said...

jangan diselibungi diri anda dengan MISTERIIII

Friday, June 02, 2006 11:40:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

ayu : mcm iklan astro jer kau ni...

cuaca : sikit sebanyak sure ada gak misteri tu...

Friday, June 02, 2006 2:36:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home