`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Tongkat Ali Ginseng

Friday, May 19, 2006

Tongkat Ali Ginseng

Duduk minum dgn dua rakan pejabat. Di gerai makcik sunda. Aku meminta Teh O Ais. Dia meminta Tongkat Ali Ginseng dan dia meminta Teh tarik.

Aku : Kenapa kau suka sangat minum tongkat ali ginseng ni. Power sgt ker?
dia : Yer la, baunyer jer bukan main kuat, pergh!
Dia : Nanti kau pergi mana mana, pastu kau terbau jer kuat, kau tahu lah situ 'line aku'.

Aku. Teringat satu kisah di rangkaian 52 pasal sejenis anjing di Australia yg menandakan kawasan taklukan dia dgn air kencing.

17 Comments:

Blogger soleilina said...

eeewwww.. sy mmg alejik bau all the kopi tongkat ali la, ginseng la, pening kapla je..

Friday, May 19, 2006 4:04:00 PM  
Blogger MAMARISYIA said...

anjing apakah itu? takkan kawan ko tu pun nak tiru macam anjing tu jugak...muahahah..lariiii

Friday, May 19, 2006 4:30:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

leina : memang bau kuat giler...kekadang 2 3 kali ke toilet pun bau lagi...

MR : entah la anjing apa..entah la dia suka kencing merata agaknya....

Friday, May 19, 2006 4:38:00 PM  
Blogger Mamamanja said...

kengkadang bau kopi yg kuat tu sedap gak apa?

Friday, May 19, 2006 5:10:00 PM  
Blogger dugongsenyum said...

Lagi satu info jiwakacau rudy [at] bluehikari [dot] com

Friday, May 19, 2006 5:12:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

MM : memang sedap, tapi kalau masuk tandas pun bau tu jugak tak ker pelik tu...

dugong : saya dah email rudy, dan dah masukkan duit, skrg cuma tunggu bukunya...

Friday, May 19, 2006 5:22:00 PM  
Blogger Syikin said...

hmm..macam2 minuman feveret orang ni

Friday, May 19, 2006 6:25:00 PM  
Anonymous fazamania said...

Yearghhh!! mmg bau kuat pon... hahah!!!

Saturday, May 20, 2006 12:15:00 AM  
Blogger semut said...

aku pon suka minum tongkat ali itu.sedap sungguh.baunya juga sedap di hidung aku

Saturday, May 20, 2006 1:18:00 PM  
Blogger blackpurple said...

kopi tongkat ali memang fav aku tu....

Saturday, May 20, 2006 10:36:00 PM  
Blogger Titicaca said...

ergg..cannot stand the bau...

Sunday, May 21, 2006 7:59:00 AM  
Blogger Lan Rambai said...

Cuba minum tongkat ali kosong (toksah campur susu) air separuh gelas kecikk... perghh.. bau diaa...

Monday, May 22, 2006 10:11:00 AM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

emm...sooryy not for me!

Monday, May 22, 2006 10:25:00 AM  
Blogger cuaca said...

cuaca pun suka minum Ginseng Tongkat Ali kegemaran ramai...tapi tak der lah sampai nk menandakan kawasan...

Monday, May 22, 2006 11:27:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

syikin : citarasa diorang...!

faza : ada bau tu yg best tu...

semut : bila nak belanja aku minum ni?

BP : sure kau pun ada 'line' kau sendiri ni...!

titicaca : tapi sedappp!!

lan rambai : nanti aku try..

halog : try la sekali!!

cuaca : hahahah...sesekali kalau terdesak tu, tandakan jer....

Monday, May 22, 2006 3:17:00 PM  
Blogger a.l.a.n.g said...

serius aku suker bau tongkat ali ginseng tu. tp aku bleh minum ke?

Monday, May 22, 2006 3:27:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

alang : apsal lak kau takleh minum, belasah je la bukan haram pun...

Monday, May 22, 2006 3:38:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home