`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Teka Teki

Tuesday, May 16, 2006

Teka Teki

Dulu, kalau berkumpul ramai2 kami suka bertanding teka teki. Bukan ada hadiah apa apa pun, tapi suka bila takder siapa boleh jawab teka teki yg kita bagi.

Aku ada byk jugakla himpunan teka teki ni. Banyak jugak yg ramai orang tak boleh nak jawab. Tapi satu masa tu aku kena dgn satu budak ni. Identiti tak boleh didedahkan sebab akan lebih menjatuhkan air muka aku.

Aku : Cuba teka, scorpion kaler apa?

Macam2 jawapan yg aku terima. Hitam, kelabu, coklat, jernih, biru pekat. Semua jawapan tu aku balas dgn "Salah"

Bila diorang dah tak reti nak jawab, atau dlm perkataan lain dan 'gibab'. Aku bagi jawapan dgn senyum puas : Scorpion Kala Jengking la.

Ramai yg tak puas hati. Tiba2 yg seorang konon nak balas dekat aku. Dia tanya.

:Okay, cuba jawab ni pulak. Pelangi kaler apa?

Aku rilek jer jawab: Pelangi ada 7 kaler, bla bla..... bla bla...... dan bla.

Dia lagi rilek. "Salah"
Jawapannya : Pelangi Kaler Kaler!


16 Comments:

Blogger blackpurple said...

Teki teka BP pulak: Blackpurple 'kaler' apa?

Kalau betul BP bagi ikan kapak seekor...hehehe

Tuesday, May 16, 2006 4:18:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

BP : susah ni...

Tuesday, May 16, 2006 4:21:00 PM  
Anonymous fazamania said...

kenapa pontianak rambut panjang ?..

Wednesday, May 17, 2006 5:58:00 AM  
Blogger Syikin said...

hehee...nasib baik ada yg tak kena penampor free

nak tumpang jawablah, 'blackpurple' kaler hitam ungu kalua translate satu persatu ;)

Wednesday, May 17, 2006 8:01:00 AM  
Blogger BooK said...

ontah:
ni teka teki aku.
apa beza anak dara dulu ngn anak anak dara sekarang?

Wednesday, May 17, 2006 10:03:00 AM  
Blogger kasutVINCCI said...

bas apa paling besar?

Wednesday, May 17, 2006 10:24:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

isk..dah jadi tempat berbalas teka teki pulak...

Faza : sebab senang dendan...

syikin : salah..

book : anak dara dulu pakai seluar ketat, anak dara sekarang tak pakai seluar...

kv : bas kilang kut...

Wednesday, May 17, 2006 10:43:00 AM  
Blogger Moon® said...

OS,
Jawab teka teki ni..
U namanya berbulu di dadanya

Wednesday, May 17, 2006 10:43:00 AM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

BAB teka teki ni mmg fail x leh. tapi psal pontianak tu rasa nya saloon x bukak waktu mlm n pon kluaq waktu mlm je. thheee saje try.

OS: wa dah reply pasal tmpt mkn. lu check la

-peace-

Wednesday, May 17, 2006 12:47:00 PM  
Blogger Hot Mama said...

Aik nie teka teki ape nie.. Hhehe

Wednesday, May 17, 2006 12:53:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

moon : ulat bulu? betul ker..?

Halo : dah check dah, akan dicuba wiken ni, thanks..
yer tak yer gak, saloon tak bukak siang2...

HM : tulah dier, teka teki budak2...

Wednesday, May 17, 2006 12:57:00 PM  
Blogger MAMARISYIA said...

aku tengah tunggu jawapan teka teki yang BP bagi kat ko tu..apa lagi jawablah!!muahahhaha

Wednesday, May 17, 2006 3:08:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

MR : dah jawab kat blog dia, tapi dia masih berteka teki jugak la....

Wednesday, May 17, 2006 3:19:00 PM  
Anonymous fazamania said...

pontianak rambut panjang sebab kedai gunting rambut mana bukak waktu malam .. pontianak kuar lepas kol 12 malam ..

bwahahaha!!!!

Thursday, May 18, 2006 12:53:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

faza : jawapan halog tu betul la ek..?

Thursday, May 18, 2006 10:25:00 AM  
Anonymous fazamania said...

Betul ..x perasan plak aku ... ahaks!!!

Friday, May 19, 2006 12:50:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home