`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Tak Lama Lah Tu

Thursday, May 11, 2006

Tak Lama Lah Tu

Mula-Mula
"DG Custom ni ingat dia selebriti ker, pergi mana2 semua nak ajak press?"

Lepas Terasa
"Sayalah yang cakap dgn kastam 'tutup sebelah mata!' "

Tunjuk Berani
"Siasatlah saya!!"

Rasa Suspen
"Saya tak ada kena mengena dgn company tu!!"

Cari Alasan
"Binyu SoF E. tak import balak! ..... Saya Bin Yusof"

Pulakkk!!
"Saya dah minta maaf dgn PM"

Dua Tiga Hari Ni
-tak masuk parlimen

Lepas Ni
" ? "




Nota Kaki : Mcm mana boleh jadi ahli parlimen ni...?

24 Comments:

Anonymous .a.l.a.n.g said...

Aha...tak tau!
Aha...tak tau!
Hayukkk...tak tau...

Thursday, May 11, 2006 3:53:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

alang : mender yg ko tak tau ni..? dia ni kang.....

Thursday, May 11, 2006 3:59:00 PM  
Blogger blackpurple said...

Integriti yang tak dimengerti...
Kelmarin mendiamkan diri..
Seolah-olah bagus sangat diri...
Rupa-rupanya ada kompeni sendiri...

Ahh....pergi jahanam kalau begini !!!

Thursday, May 11, 2006 4:06:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

BP : yang paling teruknya bila dia membodohkan diri sendiri ....

Thursday, May 11, 2006 4:10:00 PM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

it is wht we call politics...nothing is new abt em'

-politic is a dirty word-

selamat berwesak, bercuti hunjung minggu, hari ibu, hari guru....selamat sumenye - peace

Thursday, May 11, 2006 5:45:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

halo : selamat!!, nak cari tempat makan mana best ha..?

Thursday, May 11, 2006 5:50:00 PM  
Blogger semut said...

aku tak suka berpolitik.pada aku orang-orang politik semua bertalam 2...muka..

Thursday, May 11, 2006 11:03:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Politician skrg guna kedudukan utk jd kaya bukan mcm politician zaman penjajah dulu.

Friday, May 12, 2006 11:50:00 AM  
Blogger BooK said...

ahli parlimen kau berbelit. macam ular.

Friday, May 12, 2006 11:05:00 PM  
Anonymous Mamarisyia dr changlun said...

itu pasal aku tak suka berpolitik!!aku setuju ngan Semut!!

Friday, May 12, 2006 11:14:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

semut : talam byk muka...

anon..: typycal umno bussinesman..

book : semua berbelit dari lidah sampai ke rambut...

Mama changlun : baik meniaga baju jer kan....

wah, ada tu hotspot kat changlun.....!!!

Saturday, May 13, 2006 12:27:00 PM  
Blogger Syikin said...

kalaulah semua pemimpin tau pasal hadith Nabi yg sebelah kaki pemimpin dlm syurga n seblh lagi dlm neraka,mesti depa wat keje krn Allah...tak berani nak buat tak amanah..

Sunday, May 14, 2006 1:24:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

syikin : depa ni tak kisah la, asal depa dapat untung! tapi nak kata bukan semua pun susah, sebab gayanya mcm semua ja...

Monday, May 15, 2006 10:27:00 AM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

lu nak mkn apa in the first place? why type of food beb? detail la sket...then i'll give u some suggesstion.

Monday, May 15, 2006 11:20:00 AM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

sorry..! typo error not why it's actually WHT HEhe jgn mara arr...

Monday, May 15, 2006 11:22:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

halo : isk makan yg best la...

Monday, May 15, 2006 11:27:00 AM  
Anonymous Pangkah said...

Secara umumnya, rakyak jugak yg PANGKAH merek2 ni utk jadi pemimpin.. jadi, jika ada yg tak kena atau rakyat yg tertindas, rasakan la.. itulah hasil buah tangan majoriti rakyat malaysia. bergembiralah dengan keputusan itu..

ps: poket aku makin pedih.. bila petrol naik, abis semua brg lain naik.. kena naik beskal ke lepas ni nak pi kerja..?? huk.. huk.. :'(

Monday, May 15, 2006 12:18:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

pangkah : bila rakyat yg pangkah, maka rakyat jugak patut besuara, dan perlu tunjukkan kuasa rakyat.

Monday, May 15, 2006 12:32:00 PM  
Blogger Lan Rambai said...

Masalahnya... kat mesia ni rakyat tak tau dia ada kuasa... yang depa tau.. kita dah idup aman damai selama ni.. nak buat apa tukar?

Monday, May 15, 2006 2:43:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

lan : betul nak buat apa tukar? kita masih mampu bayar minyak kan..? biar jer lah...asalkan aman damai....!

Monday, May 15, 2006 3:01:00 PM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

ye la yg best tekak lu ngan tekak wa mana sama beb! detail detail...!

Monday, May 15, 2006 5:25:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

halo : ok, lu kasi wa kat mana tempat ikan bakar best, dekat2 kl la..jgn sampai melaka lak...

Monday, May 15, 2006 5:33:00 PM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

tergelak bila baca jgn sampai ke melaka..hahahahaahahaha

it's quite limited for ikan bakar in KL area actually. read the following spells....(ni je la yg i tau)

1) nailis
2) Juara tom yam d Kg baru
3) yang ni best..tp kene baca btul2 x brp pandai nak bagi directions kat org nih.

the place called muara ikan bakar di hulu langat (actually dah masuk s'gor nih)since u live in ampang ikut jln blkg dkt la.

mula dkt masjid hulu langat d simpang empat kalau ikut jalan belakang, masjid tu di sebelah kanan. lu pusing kiri jgn terus nanti lepas sampai ke sepang lak.
lepas pusing kiri terus je, lu akan jumpa so called pekan hulu langat terus lagi akan ada simpang ke kanan dgn sign board Sg. Gabai masuk la kekanan.

kemudian terus lagi, x sampai 1KM u will see the muara ikan bakar.

dekat situ ada ikan darat je. u can choose whether to eat by the lake or on the tree. ada nyamuk tp ubat nyamuk ada disediakan. utk zaref pakai kan dia losyen byk2 so the mosquito would not bite him.

-Price reasonable-

OS: nak bwk family ke? haHA MAKAN BESAR

Tuesday, May 16, 2006 11:59:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
»

Tuesday, May 23, 2006 12:40:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home