`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Cita Cita Kami

Tuesday, May 30, 2006

Cita Cita Kami

Cita Cita Aku
Aku beli tong baru utk mengisi barang mainan dia. Aku tak nak nanti bersepah sepah semua toys dia. Aku akan simpan semua mainan dalam tong biru tu bila dia tidur.


Cita Cita Dia
Dia lebih jauh pandangannya. Dia lebih berminat dgn tong baru itu dari mainannya yg lain. Dia lebih menumpukan sepenuh perhatian utk menjadikan tong itu permainannya. Toys yg lain bersepah seperti biasa. Dia dalam tong baru itu.

20 Comments:

Blogger Hamka said...

teringat kat anak aku..

diorang sebaya kot..oh..

Tuesday, May 30, 2006 9:40:00 PM  
Blogger cuaca said...

hm...bagaimana agaknya bila cuaca sudah mempunyai cahaya mata yg comel seperti anak kamu. *mrasalah berguling-guling lagi *ikut konsep msayuti* hehehehe

Wednesday, May 31, 2006 8:50:00 AM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

ekeke...photostat ek.. muka baby tu OS?..sama jer, tapi baby lagi cute lah dari OS..

Wednesday, May 31, 2006 9:08:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

hamka : mungkin lah tu...

cuaca : akan merasa insyaallah...

tiara : kau tgk baby jer, mesti kau cakap dia cute, belum tgk bapak dia lagi..lagi cute...

Wednesday, May 31, 2006 9:50:00 AM  
Blogger Moon® said...

Memang begitulah peel budak2, lagipun bekas tu lagi besar dia pun boleh masuk sekali dalam tu.. tunggu dia besar skit lagi, jawabnya kena simpan segala kaca & benda berharga... hehhee

Wednesday, May 31, 2006 10:29:00 AM  
Blogger .:HalogamoRa:. said...

jgn silap plak yg dlm tong tu toys plak..., naya nnt.

apa apa pun kira ok la tu budak2 mmg suka explore benda baru nasib baik x cam batrisya dah abis explore benda baru end up masuk mulut baru haru....!

Wednesday, May 31, 2006 11:02:00 AM  
Blogger blackpurple said...

hehehe...

biasa la tu budak-budak kecik....
excited & ceriosity... pada benda2 baru....

Wednesday, May 31, 2006 12:05:00 PM  
Blogger rina said...

benda yang bukan mainan dialah yang dia nak main...

Wednesday, May 31, 2006 12:15:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

moon : skrg pun dah semua benda nak capai...

halog : last sekali memang akan masuk mulut jugak..

BP : budak2...

rina : selalu macam tu la...

Wednesday, May 31, 2006 1:09:00 PM  
Anonymous fazamania said...

cute anak hang nih

Wednesday, May 31, 2006 1:11:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

faza : kau belum tgk bapak dia lagi...kalau kuih dah mcm tu, acuan nya lagi la.....

Wednesday, May 31, 2006 1:20:00 PM  
Anonymous fazamania said...

ohh!!! ya kee..... tapi ada jugak acuannya x seberapa .. tapi hasilnya pula yg bagus... ahaks!!! eden gurau ajoo..

kalau camnih .. baik aku kawen cepat2 .... mak aku pun dah bising ni

Wednesday, May 31, 2006 1:45:00 PM  
Blogger Mamamanja said...

kira ok ler tong tu dia buat main.. jangan dia berminat ngan benda2 bahaya yang xleh main udah.

baper umur dia erk?

Wednesday, May 31, 2006 1:57:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

faza : jgn tunggu lagi, mawi pun dah bertunang....!

MM : dia ni masuk 9 bulan dah...

Wednesday, May 31, 2006 2:37:00 PM  
Anonymous fazamania said...

takpee..kawen no hal .. awek leh tunggu ... duit jee kene cari dulu..hantaran zaman skang nih mahal..maklum lee timbang kilo...
:P

Wednesday, May 31, 2006 3:02:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

faza : utk meringankan beban hantaran, aku cadangkan kau bayar dari sekarang, ansuran, mcm bayar kereta atau rumah, cukup 7 tahun habis! dan kau akan ada anak dah 9 orang...itulah faedah atau interestnya....

Wednesday, May 31, 2006 3:20:00 PM  
Anonymous fazamania said...

hahhah...bagus gak cadangan ko tuuu....
tapi masalahnya nak bayar pakai apa ?... cash ke bank in ... bwahahah :P

senang jee.. share pun ok gak nih.. takpun nikah kat siam...

Wednesday, May 31, 2006 4:28:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

faza : nikah kat siam, takder kompang, takder bunga telur, mana best...atau nikah dulu, duitnya tu nanti tunggu asb punya dividen la....

Wednesday, May 31, 2006 5:04:00 PM  
Blogger MAMARISYIA said...

ko dera anak anak ko eik? sampai hati malas nak kejar sana kemari sumbat jer anak dalam bakul...heheheh lariiiiiiiii

Thursday, June 01, 2006 4:37:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

MR : kau seorang jer yg paham mentaliti bapak seperti aku ni, cerita ni sebenarnya cuba nak memadamkan nama aku dari kemalasan itu...kau memang pandai...

Thursday, June 01, 2006 4:48:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home