`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Bandung Checklist

Thursday, April 13, 2006

Bandung Checklist

Sabtu ni flight ke Bandung. Barang belum kemas lagi pun, antara benda yg nak kena bawak.
  • Tukar duit Rupiah utk modal (dah semalam, Rp 1 juta = RM417) rate naik dah.
  • Passport (dlm laci kat rumah)
  • Drypants Zaref (dah beli smlm, M24 = RM21.50)
  • Gerber & Biskut Zaref (ada lagi stok dlm peti ais)
  • Camera dgn charger (nak kena download semua gambar dulu)
  • Handset dgn charger (mesti tak lupa ni)
  • Ipod (belum charge)
  • Soket converter (lupa ni, susah nak charge semua benda)
  • Carrier Zaref (takder ni letih aku)
  • Baju (sikit2 jer, sebab byk brg nak beli, pergh plan baiknyer nak shopping)
  • Belt (tak carik lagi, yg lama dah nazak)
  • Kasut (sepasang jer dah la)
  • Sun Glass (ada dlm kereta)

Tujer kut, entahla kalau ader mender lagi yg tak ingat masih ada satu hari....

Benda yg tak berapa penting nak dicari kat sana nanti :

  • Nak carik CD lagu indon (Radja ker, Peter pan ker, instrumental gamelan ker..)
  • Nak carik DVD murah2 (1 keping = Rp8000)
  • Nak carik buku La Tahzan (hard cover)
  • Nak carik long sleeves t-shirt lagi (hari tu angkat satu jer, pakai cam best)

Benda yg penting tu :

  • Nak shopping baju budak sampai puas!!

10 Comments:

Blogger blackpurple said...

Lengkap dah checklist tu.....
btw, cukup ke bawak 1 juta tu.....? hehehe..

Selamat berBandung....

Thursday, April 13, 2006 5:04:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

BP : tu kasik tau rate jer, hehehe mana leh bawak 1 juta jer...ader la lebih sket....

Thursday, April 13, 2006 5:10:00 PM  
Blogger LingGopoH said...

selamat pergi dan selamat pulang ya.Jika anda terjumpa dengan Inul a.k.a gelek gerudi kirim salam yaaaa..

nanti boleh la post gambar2 yang menarik disana...teringin juga saya nak ke bandung tapi bila? ontahla?

Thursday, April 13, 2006 6:31:00 PM  
Blogger BooK said...

aha. beli la baju utk aku. free.

Friday, April 14, 2006 12:10:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

linggopoh : inul? wah wah peminat inul ni, insyaallah...kalau jumpa la...

book: free ker, adush...lemah ni..!

Friday, April 14, 2006 10:28:00 AM  
Blogger marlinabaharom said...

ari tu baru balikmedan.. hubby pun beli CD ORI & DVD banyak. kat sana memang murah kan. then lagi satu kalo stok baju bebudak dah ada, jgn lupa story kat MB k! Nak carik tok Rizq...

Friday, April 14, 2006 10:34:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

MB:mesti akan digembar gembur kan, sebab sale akan buat wiken lepas balik dari bandung ni, maybe buat kat gurney height...tungguuuuuuu

Friday, April 14, 2006 11:24:00 AM  
Blogger Moon® said...

OS, selamat ke bandung & jangan lupa makan mee bandung :)
Have fun..

Friday, April 14, 2006 11:40:00 AM  
Blogger MAMARISYIA said...

Selamat pergi dan selamat kembali...ekau jgn lupo kek den ni ha...

Friday, April 14, 2006 11:41:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

moon : tq, mesti makan mee bandung, air sirap bandung..semua mesti kena...

MR : tak lupa nyer, sebab potential client ni....

Friday, April 14, 2006 11:53:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home