`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Bandung 4

Tuesday, April 25, 2006

Bandung 4

Suatu malam, kami dibawa oleh Agus utk menikmati hidangan makan malam di Restoren Pak Chi Met.
Kat sini terkenal dgn makanan ikan bakar ala sunda. Memang ramai yg datang sini (kalau dilihat pada name card yg ditampal kat dinding la).
Duduk jer kami terus dia saji dgn segelas kecil air jus yg nampak cam biasa jer. Semua rilek jer. Bila try minum, rasa cam best, tapi taktau air apa.
nampak ikan kalui sorang sekor tu, pastu sup, tempe dan air serai!!
Aku : Mas ini air jus apa ini mas?
Mas : Ini jus serai pak (dgn selamber dia jawab)
Aku : Serai !! ermmm sedap.. boleh tambah lagi mas?
Mas : Boleh pak...
Malam tu, aku layan ikan kalui bakar, tempe, kicap bangor dgn jus serai 4 gelas, power giler....
*sale minggu ni, jgn lupa!!

13 Comments:

Blogger MAMARISYIA said...

Sedap nyer ikan tu!!!terliur siut!! Sale nya kat tempat yang sama ker?

Tuesday, April 25, 2006 12:42:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

MR : sale ikan ker baju ni? konpius...!!

Tuesday, April 25, 2006 1:05:00 PM  
Blogger blackpurple said...

Besonya ikan....Nampak menyelerakan...Ni yang rasa nak gi makan ikan bakar kat belakang istana ni...hehehe

Tuesday, April 25, 2006 4:20:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

BP : blkg istana tu best lagi ker..? try la segambut, power gak!

Tuesday, April 25, 2006 4:37:00 PM  
Anonymous Faizah said...

eeeeeeeeeeeeeee, sedapnya

Tuesday, April 25, 2006 5:39:00 PM  
Blogger ontahsapo said...

faizah : sedap la..kalau pi bandung try la situ...

Tuesday, April 25, 2006 5:44:00 PM  
Anonymous gitarkaran said...

entah bila tahun saya dapat ke bandung ya pak?

Tuesday, April 25, 2006 7:06:00 PM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

This comment has been removed by a blog administrator.

Wednesday, April 26, 2006 9:37:00 AM  
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

tersalah posting ler OS>. heheh tersebut nama BP lak.. sori yer,,tu tiara dh delete,..anyway byk nya makan.. wah mana gambar kedai kedai kat bandung? teruja nk pi bandung ni.. nak soping!!!!

Wednesday, April 26, 2006 9:38:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

GT : jgn ckp cam tu, 'now everybody can fly' la....

Tiara : gambar kedai tak der la, sebab takleh ambik nanti pak guard marah...

Wednesday, April 26, 2006 10:39:00 AM  
Blogger cuaca said...

sesapa nak gi makan ikan bakar jgn lupa ajak cuaca yer....teruja tengok lauk ikan ut....

Wednesday, April 26, 2006 11:28:00 AM  
Blogger Ayu said...

belakang istana..besttttt isk rasa mcm nak bwk balik je kuahnya ....

Wednesday, April 26, 2006 11:41:00 AM  
Blogger ontahsapo said...

cuaca : aku nak join la, ajak aku sekali...

ayu : tak pernah try la blkg istana, lama dah dgr cerita ni...taktau cemana nak pergi..!

Wednesday, April 26, 2006 12:30:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home