`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Jakarta 27 Jan 2006

Tuesday, February 21, 2006

Jakarta 27 Jan 2006

Tol Cengkareng, dari aiport Sukarno Hatta nak ke Pondok Indah, ambik masa dekat 3 jam baru nak sampai. Tol ni kalau tak salah, kena bayar Rp3000.

Esoknya, masa dekat stesen minyak, kat Indonesia minyak mahal. Harga utk seliter dalam RM1.80 atau Rp4500. Lagi baik di negeri sendiri!! isi Rp100 000 baru dapat RM40.

Ni yg paling best. DVD atau VCD dijual ditepi jalan jer. Ni dekat salah sebuah pasar. Kat sini DVD memang murah giler, Rp8000 sekeping dan gambar memang clear gila, kalau kat M'sia ni diorang kata DVD9 la. Rp8000 sama dgn RM3.20, dan anda boleh test setiap satu sebelum membeli. Seperti biasa, beli 10 percuma 1 keping. Semua cerita up to date, masa date ni, dah ader Brokeback Mountain, The Ringer dan Prime yg belum main wayang pun kat M'sia.

Monas atau Monumen Nasional. We all tgk ikut jauh jer sebab hujan dan tempat ni cuma monumen sejarah jer, bukan nyer ader apa nak di'shoppingkan kat sini.

Monumen Kereta Kuda ni selalu nampak kat TV, tapi tak tahu lak apa sejarah dia...

Ni lagi satu monumen yg tak tahu apa sejarah dier..


Satu lagi mercutanda di Jakarta, Air pancut di tengah tengah roundabout.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP lund cadillac

Sunday, February 04, 2007 4:16:00 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home