`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: Pencen

Wednesday, January 04, 2006

Pencen

7.15 am, aku tgk kat tingkap, Haji Saleh tgh sebuk sapu sampah, lepas tu dia bagi ayam makan, then siram pokok bunga, pokok daun, pokok buah, semua la sampai la pukul 8.45 am masuk rumah breakfast. Hajah Latifah duk sebuk kat dapur, nak buat teh 3 in 1 dengan roti bakar.

Haji Saleh, balik dr masjid subuh tadik, terus buat semua tu. Masa breakfast, Hajah Latifah dah plan hari ni nak pegi mana. Mungkin nak pergi redeem hadiah kad "Real Reward", atau pergi hospital selayang nak buat apointment dgn doktor. Atau pergi pasar carik benda utk raya haji ni. Aku tumpang makan sama2.

Aku turun dari bilik, nak ke opis. Kat luar, Hajah Latifah duk sebuk tgk bunga orkid. Ader yg berbunga, ader yg berdaun jer, semua segar cantik cantik. Maklum la baja tiap tiap hari. Haji Saleh lak, kat luar pagar duk cangkul pokok daun dia yg tak berapa gembur, pastu duk carik anak ayam yg jatuh dlm longkang entah mana hilangnya.

Kejap lagi dua dua masuk rumah, layan astro atau tido sama sama dgn cucu. Sejak pencen ni, hari hari mcm tu lah, semoga semakin sihat dan bahagia.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home