`o.n.t.a.h.s.a.p.o`: BaiK PuNya CiLok

Thursday, December 29, 2005

BaiK PuNya CiLok

Cerita ni entah macam mana aku nak terpegi tengok. Siap racun bini dgn makcik aku, pagi2 sabtu kelam kabut nak pergi ambik tiket, nasib baik dah booked online, so takder la risau sangat.
Masuk panggung kononnyer cerita start pukul 11.15 pagi, tapi 11.45 baru nak mula iklan. Panggung nak kata penuh takder la sangat, maybe sebab pagi atau pun cerita ni baru jer mula tayang.
Mula jer cerita, memang rasa mcm suspen sebab terus cerita pasal rompak kedai pajak. Aku dah risau dah, boleh ker aku layan sampai habis ni? Ader yg tidur separuh jalan ni.
Bila sampai part si Jerry bawak makcik test drive kereta tu, memang riuh satu panggung yg tak berapa nak penuh tu, terasa mcm penuh org dlm panggung. Kat sini baru lah terasa yg cerita ni lain dr yg lain.
Alunan pencerita yg berloratkan kelantan tu pun ok jugak (mcm suara Nahar Murad). Ala ala wayang kulit yg tak membosankan, teringat aku pada S shamsudin dlm cerita 3 Abdul. Walaupun sebagai pencerita yg berfungsi utk memendekkan cerita, tetapi setiap kali keluar jer, semua org akan gelak tak hingat.
Babak training sebelum pergi merompak pun menarik. Walaupun dah banyak babak mcm ni dlm cerita cerita lain, tapi yg ni lucu, aksi spontan diorang memang class, nak nak tang Leman ketuk kepala Bob dgn kayu tu...selamber gila muka dia...Selain tu, samseng slang english kelantan pun buat satu panggung riuh rendah, sure lepas ni ramai yg cuba nak tiru..
Walau ader sikit2 scene yg tak berapa nak kena dan logik utk cerita ni, tapi semua tu hilang dgn scene lain yg selamber kodok pelakon... so tak nampak sgt kesilapan lain yg kadang2 ader....
Scene akhir yg part lawan lawan tu, panjang sikit, tapi okay, semua orang jadik hero walaupun yg nampak mancho, Bob sorang jer...
Last sekali adegan yg tak boleh nak lupa, masa Bob panggil Wak dgn nama Rosalinda....memang bengong!!! So sesaper yg rasa hujung tahun ni takder apa nak diceriakan, tgk cerita ni...sure gempak setahun.....

1 Comments:

Blogger hafeitsa said...

dah try tgk wayang kat galaxy ampang cineplex (aras 3A)tak? cineplex tu br je 6 bln operation tp mmg best sbb x ramai org. parking pun free.

galaxy ampang tu kat mana? senang je...dkt belakang giant tmn dagang tu je...bgnan kaler peach tuuu...!!

Tuesday, January 03, 2006 1:49:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home